2013 m. lapkričio 29 d.    
Nr. 43
(2067)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Bergeno lietuviai mankština smegenis

Bergeno lietuviai –
„Protų mūšio“ dalyviai

Koks yra vienas iš trijų architektūrinių elementų, pavaizduotų ant visų euro banknotų? O kuri valstybė didžiausia iš tų, kurios nesiriboja su jūra? Žinai atsakymus? – ateik į „Protų mūšį“ ir sublizgėk. Nežinai? Ateik sužinoti!

„Protų mūšis“, dar liaudyje vadinamas tiesiog „Protmūšiu“, labiau primena gerą smegenų mankštą. Žaidimas vyksta komandose, kurios, gavusios atsakymų lapus, turi juose surašyti atsakymus į ekrane pateikiamus klausimus. „Protmūšis“ – pirmasis netelevizinis intelektualinis žaidimas Lietuvoje, rengiamas nuo 1997 metų. Tiesa, jis itin išpopuliarėjo per pastaruosius keletą metų ir dabar žaidžiamas įvairiose viešose erdvėse bei namuose (argi ne keista, kad užuot apsivalgę ir nusigėrę per šventes, kai kurie tiesiog linksmai atsakinėja į klausimus).

Dar tik keletą kartų „Protmūšis“ vyko Bergeno mieste Norvegijoje, bet kaskart jame vis daugiau dalyvių ir komandų. Komandą gali suburti kiekvienas, susikvietęs bičiulius, arba, jei kas jų neturi, kiekvienas mielai bus priimtas jau egzistuojančių komandų nariu.

„Protmūšį“ Bergene organizuoja ir veda savo asmenine iniciatyva vilnietis (o dabar bergenietis) Tadas bei jo bičiulis Vaidas. „Protmūšiai“ šį sezoną vyks kas antrą sekmadienį miesto centre esančioje St. Paul katalikiškoje mokykloje (adresas: Christiesgt 16, Bergenas). Renginį palaiko ir padeda organizuoti Bergeno lietuvių bendruomenė. Tai – 2011-aisiais susikūrusi ir toliau besikurianti iniciatyvių lietuvių bendruomenė, atvira naujoms, gražioms tautinėms iniciatyvoms, renginiams, susitikimams.

Paskutiniame „Promūšyje“ kovėsi septynios komandos. Kai kurios iš jų susibūrusios nuo pirmojo susitikimo, kitos – naujutėlės. Vienose dalyviai gerai pažįsta vieni kitus, kitose – spontaniškai susipažįsta žaidimui prasidedant. Šį kartą nugalėjo komandos „Mozės kojos basos“ protai (protingi, bet dar ir kūrybiški bei šmaikštūs!). Iki Naujųjų metų vyks tęstinės kovos, o surenkami taškai bus sumuojami, tad azarto tikrai netrūks.

Jautiesi pasiilgęs bendravimo, žmonių, nori pabūti „kitaip“? Ateik į „Protmūšį“! Čia visada pasijusi tarp savų (bet kitaip nei prie „Wizzair“ lėktuvo vartų).

Jei manai, kad žinai mažai, ir nesi gudročius, vis tiek ateik! Nedrįsi dalyvauti pirmą kartą, pabūsi sirgaliumi kuriai nors komandai.

Ieva Anelauskaitė

Vaido Šeduikio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija