2013 m. gruodžio 6 d.    
Nr. 44
(2068)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Stipriai žiniai – stipri muzika

Lapkričio 9-ąją Tauragės miestas šurmuliavo jaunais balsais. Visi traukė į kasmetinį XII šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalį „Sielos 2013“. Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos jaunimas irgi nekantraudamas laukė šio koncerto, tad pilnas autobusas šakiečių į Tauragę atvyko net gerokai anksčiau!

Festivalį pristatęs Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas kan. Alvydas Bridikis sakė: „Gera mums čia būti (Mt 17, 4)! Mes esame viena Kristuje, tad skelbkime, kad visi esame Dievo tautos vaikai!“

Tai buvo tikrai širdis paliečiantis renginys! Įvykių gausoje buvo galima rinktis – aktyviau ar pasyviau norisi leisti laiką. Įsigijus festivalio apyrankę, buvo galima dalyvauti kultūros namuose vykusiame koncerte, diskoklube, visai nebrangiai vaišintis kavinėje arba eiti į Švč. Trejybės parapijos namus, kur laukė ramesnė aplinka, buvo galima pasiklausyti poezijos, muzikos grupių. Beje, „Sielų“ renginiai vyko ir evangelikų liuteronų bažnyčioje. Buvo galima balsuoti už kiekvieną dalyvavusią grupę, o festivalio pabaigoje buvo paskelbti nugalėtojai.

Tokie jaunimo susibūrimai – vienijanti, besiplečianti po visus miestus bendrystė! Susitikusi bendraamžių minia, klausėsi muzikos, kuri šlovina Viešpatį, stiprina dvasinius ryšius su Viešpačiu ir vienų su kitais. Nuostabu matyti vieningai iškeltas rankas, girdėti šimtus balsų skanduojant: „Šlovė Viešpačiui, nes Jis išgirdo mane!“

Tuo metu kitame pastate visus vienijo ramus kunigo balsas: jis privertė suklusti tą žmogų, kuris širdimi trokšta ramybės. Kaip apdairiai organizatoriai sudarė programą!

Paskalis sakė: „Kiekvieno žmogaus širdyje yra Dievo sukurta tuštuma, kurios negali užpildyti joks kūrinys, tik pats Dievas“. Šis festivalis kiekvienam į širdį atnešė Dievą. Ar mes Jį įsileidome? Nekyla abejonių, nes toks nuoširdus džiaugsmas, abipusis meilės ryšys, šlovinimas įvairių stilių muzika tikrai neleidžia abejoti!

„Stipriai žiniai – stipri muzika!“ – tokiais žodžiais prasidėjo festivalio kulminacija. Tai buvo sunkesnė krikščioniška muzika, kurios jaunimas ypač laukė! Abipusis grupių bendravimas su publika dar labiau kaitino ir taip įkaitusį salės orą. Pasirodo, šlovinimui tinkama ne tik vargonų muzika!

Festivalio svečias iš Jungtinės Karalystės subūrė iš visų kitų pašalių jaunimą į vieną didžiulį būrį: rankų miškas, pakilūs balsai, neblėstantis entuziazmas! Tokia bendrystė, visaapimantis jaudulys ir nerimstantis šlovinimas!

Esame dėkingi Šakių klebonui kun. Sigitui Matusevičiui už suorganizuotą išvyką, kuri paliko nepakartojamus įspūdžius!

Jūratė TC

Šakiai–Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija