2013 m. gruodžio 6 d.    
Nr. 44
(2068)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Nuotraukų paroda – bažnyčioje

Gasparas Aleksa pristatė
kiekvieną nuotrauką

Braidome rudens rūbų klostėmis. Semiamės iš rudens maldyno išminties ir liūdesio. Susimąstome apie būties prasmę. Suklaupę prieš altorių atveriame širdis Kūrėjui. Kiekvienas išsako savo maldą, troškimus ar padėkas Dievui, dovanojusiam mums gyvenimą.

Vieną sekmadienį Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje po šv. Mišių galėjome susipažinti su nuotraukų paroda iš Šventosios Žemės. Gydytojas, rašytojas, fotografas Gasparas Aleksa gavo literatūrinį apdovanojimą ir už jį turėjo galimybę aplankyti Šventąją Žemę bei įamžinti jos kerinčius vaizdus. Ne kiekvienas turi tokią galimybę, todėl tikintieji tą sekmadienį neskubėjo skirstytis į namus, bet pasiliko paklausyti įdomaus piligrimo pasakojimo bei apžiūrėti fotografijų iš Šventosios Žemės.

Žinomi Šventojo Rašto epizodai, užfiksuoti nuotraukose, domino ne tik brandaus amžiaus tikinčiuosius. Parodą smalsiai apžiūrinėjo ir į katechezės mokymus susirinkę vaikai. G. Aleksa pristatė kiekvieną nuotrauką – savo akimis matytą ir širdimi išgyventą vaizdą, – pasakojo apie pačią kelionę, lankytas vietas, sutiktus įvairių tautų ir religijų žmones.

Tikriausiai neįmanoma perteikti tai, ką jautė piligrimas, vaikščiodamas po tą žemę, kurioje prieš 2000 metų vaikščiojo pats Jėzus Kristus. Ar galima įsiminti kiekvieną širdies virptelėjimą, suskaičiuoti, kiek kartų be žodžių atsiverta maldai, kiek švęsta šv. Mišių arba koks jausmas užvaldo žmogaus širdį, pamačius Betliejų, stovint prie Raudų sienos, aplankius Bazilikas. Be galo įdomus piligrimo pasakojimas išliks tikinčiųjų mintyse apmąstymams, o prie parodos, kurią autorius dar kuriam laikui paliko bažnyčioje, vis sustoja tikintieji, tarsi norėdami prisiliesti prie to prieš 2000 metų buvusio laiko, prie tų akimirkų, ir vėl iš naujo išgyventi Jėzaus Kristaus Kryžiaus kelią Šventojoje Žemėje.

Genė Sereikienė

Kėdainiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija