2014 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2072)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Adventinė tikybos mokytojų popietė

Šilalės dekanato tikybos mokytojai
ir dekanas kan. dr. Algis Genutis

Koncertuoja Šilalės rajono
Kazimiero Jauniaus gimnazijos
moksleiviai, vadovaujami muzikos
mokytojos Gražinos Pameditienės

Gruodžio 12-osios, ketvirtadienio, popietę Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos namuose įvyko adventinė Šilalės dekanato tikybos mokytojų popietė „Adventas – užgimsiančio Kristaus laukimo metas“. Ją suorganizavo rajono tikybos mokytojų metodinio ratelio pirmininkė, aktyvi ir ilgametė tikybos mokytoja Jurgita Skurdelienė. Šiame renginyje dalyvavo Šilalės dekanas klebonas kan. dr. Algis Genutis ir vikaras kun. Mindaugas Alekna.

Adventinė popietė prasidėjo mokytojos J. Skurdelienės įžanginiu žodžiu. Ji pasveikinano rajono tikybos mokytojus su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir antrosios Advento savaitės proga uždegė adventiniame vainike antrąją žvakę. Tuomet Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos moksleiviai, vadovaujami muzikos mokytojos Gražinos Pameditienės, padedant šio renginio organizatorei J. Skurdelienei, surengė Adventinių giesmių koncertą.

Antrojoje adventinės popietės dalyje surengta agapė. Buvo puošiama miniatiūrinė kalėdinė eglutė, paaiškinta jos puošimo prasmė. Klebonas dekanas kan. A. Genutis palaimino stalą su pačių popietės dalyvių atsineštinėmis vaišėmis, tinkančiomis Kūčių metui. Paskui buvo laužomi kalėdaičiai ir jais dalinamasi, linkint vienas kitam Dievo palaimos. Buvo pasivaišinta kūčiukais, silke, vaisių ir daržovių mišrainėmis, tinkamomis Advento metui ir Kūčių vakarienei, buvo prisiminti ir įvairūs tradiciniai Advento bei Kūčių vakaro lietuvių liaudies papročiai su įvairiais spėjimais, burtais. Tai nuo seno buvo būdinga Kūčių vakarui.

Pabaigoje buvo apžvelgtos tolimesnės rajono tikybos mokytojų darbo gairės, vykdant Telšių vyskupijos rekomendacijas bei nurodymus, susietus su Žemaičių krikšto 600 metų jubiliejumi.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija