2014 m. sausio 17 d.    
Nr. 3
(2074)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Šviesos savaitė

ŠAUKOTAS. Šaukoto kultūros namų darbuotojai sukvietė šaukotiškius į Šviesos savaitę, skirtą Šv. Liucijos – Šviesos – dienai paminėti. Šviesos savaitės pradžią paskelbė Šaukoto kultūros namų languose įžiebtos žvakių liepsnelės. Nešini rankų darbo žvakidėmis, šaukotiškiai aplankė daugiau nei dvidešimt vienų gyvenančių, pagyvenusių seniūnijos gyventojų, į jų namus atnešė dalelę šviesos ir šilumos. Šaukoto bendruomenės vaikų dienos centro „Antrieji namai“ auklėtiniai savo rankomis pagamintais žibintais papuošė medį, augantį šalia kultūros namų. Šaukotiškiai susirinkę pynė ir tradicinį šv. Liucijos vainiką.

Gausus būrys Šaukoto gyventojų susirinko į antrą kartą vykusią Šviesos dieną. Šaukotiškiai iš žvakelių sudėliojo saulės simbolį ratą, prisiminė per Šviesos savaitę padarytus gerus darbus, klausėsi Šaukoto kultūros namų saviveiklininkų, vadovaujamų Egidijaus Lubicko, atliekamų kūrinių. Į dangų buvo paleisti keli dangaus žibintai, kad renginio metu spinduliuojanti šviesa pasklistų kuo toliau, o visiems renginio dalyviams buvo išdalyta po mažą žvakutę, kurią jie nunešė kaimynui, draugui ar pažįstamam, kurio renginyje nebuvo, ir taip pasidalijo bent dalele šviesos. Tą vakarą visų renginyje dalyvavusiųjų širdyse spindėjo šviesa.

Šaukotiškius savo kepiniais vaišino miestelio šeimininkės Genovaitė Motiečienė, Ona Rančienė, Emilija Baliutavičienė, Jolanta  Motiečienė, Aldona Valuntonienė ir Vilma Šalkuvienė. Už pagalbą organizuojant renginį buvo įteiktos simbolinės padėkos seniūnui A. Augusčiui, vaikų dienos centrui „Antrieji namai“, renginio sumanytojai ir daugybės idėjų autorei Dovilei Baliutavičiūtei bei moterims, kurios savo kepiniais mielai sutiko pavaišinti visus šventės dalyvius.

Ieva Petrašiūnaitė

Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija