2014 m. sausio 24 d.    
Nr. 4
(2075)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Aistra futbolui įamžinta parodoje

LAZDIJAI. Krašto muziejuje veikė ciklo „Aistra kolekcionuoti“ paroda, kurią pristatė veisiejiečiai Zenonas ir Mantas Sabaliauskai. Tėtis Zenonas, daugeliui geriau pažįstamas kaip Veisiejų miesto seniūnas, bei sūnus Mantas, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Architektūros skyriaus vyr. specialistas, – aistringi futbolo sirgaliai, aplankę ne vieną šalį, keliaudami paskui Lietuvos futbolo rinktinę bei kitas mėgstamas komandas.

Muziejuje buvo pristatyta ne vienerius metus kaupta sportinių atributų, daugiausia šalikų, paroda. Kaip pasakojo parodos iniciatorius Mantas, daugelis šalikų ir kitos atributikos yra išmainyti. „Tiesiog nusiperki savo šalies šaliką vykdamas į kitoje šalyje vykstančias rungtynes ir siūlai sirgaliams mainytis“, – pasakojo Mantas. Pasak tėčio, šalikų rinkimas prasidėjo gana atsitiktinai, nuo pirmųjų nusipirktų šalikų, tik vėliau, vis parsivežant dar vieną ir dar vieną komandos šaliką, tai tapo lyg ir azartišku kolekcionavimu. „Tačiau vienas Lietuvos šalikas yra tiesiog nemainomas, visada keliauja ir grįžta kartu su mumis“, – pabrėžė Zenonas.

Z. Sabaliauskas nuo mažų dienų „susirgo“ sportu, vėliau futbolo virusu užkrėtė ir sūnų Mantą. Abu šeimos vyrai žaidė (Mantas tebežaidžia iki šiol) Veisiejų „Dainavos“ futbolo komandoje, abu stebi nuo mažų dienų futbolą per televiziją, paskui abu pradėjo važinėti į stadionus, sporto arenas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Mylimiausias Manto futbolo klubas yra Ispanijos „Barcelona“, tėtis „serga“ už didžiausią „Barcelonos“ priešininkę – Madrido „Real“ komandą. Nors abu vyrai tikino nesisvaidantys žaibais per šių dviejų komandų varžybas, tačiau šeimos moterys pripažino, kad vyrų tuomet geriau nekalbinti.

Į parodos atidarymą Lazdijų krašto muziejuje atskubėjo ne tik Manto ir Zenono Sabaliauskų artimieji, bet ir Veisiejų bendruomenės nariai, Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos direktorius Stasys Saladinskas, Lazdijų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Gudžiauskas bei daug kitų garbių svečių. Be abejo, sveikintojai neatėjo tuščiomis, tačiau labiausiai Sabaliauskų vyrus nudžiugino J. Gudžiausko padovanotas kažkada iš rungtynių Turkijoje parsivežtas šalikas, dabar papildysiantis Manto ir Zenono kolekciją.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija