2014 m. sausio 24 d.    
Nr. 4
(2075)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Pristatytas literatūrinis krašto almanachas

RADVILIŠKIS. Gausus būrys literatų susirinko į viešojoje bibliotekoje vykusį poezijos ir prozos almanacho „Paversmiuos...“ pristatymą. Ilgai lauktą knygą, talpinančią net šimto autorių kūrybą, pagaliau galima paimti į rankas, pažvelgti į kuriančiųjų ir kūrusiųjų veidus, įsiskaityti į jų mintis, godojimus ir polėkių šėlsmą.

Į almanacho pristatymą susirinko su Radviliškio kraštu susiję žmonės iš įvairių Lietuvos vietovių, Radviliškio rajono savivaldybės atstovai, kūrėjai, jų artimieji. Jie dalijosi savo mintimis, kūryba, dėkojo almanacho leidėjams, grojo ir dainavo. Renginyje dalyvavo ne tik artimi Radviliškio kaimynai – šiauliečiai Eugenija Liumaitė, Stasys Bulzgis ir Žilvinas Skačkauskas, – bet ir daugelio literatūrinių premijų laureatas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys bei romano „Sustiprinto režimo barakas“ autorius Vladas Kalvaitis, Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos valdybos pirmininkas Vladas Buragas, literatūros kritikas ir tyrinėtojas, pedagogas, redaktorius, vertėjas Jonas Linkevičius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Feliksas Žemulis, geografė, muziejininkė Marijona Birutė Kudulytė-Navakauskienė ir daugelis kitų garbių žmonių.

Malonu buvo klausytis ne tik vyresniųjų skaitomos kūrybos, bet ir jaunimo atstovų – Mildos Urbonavičiūtės, Deimantės Dociūtės, Aistės Abromaitytės, Ernesto Dapkaus ir Rimos Godelienės – atliekamų muzikinių kūrinių. Renginio dalyvius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Švietimo ir kultūros skyriaus vyr. specialistės Kristina Kacevičienė ir Vladislava Virbickienė. V. Virbickienė šį kartą renginyje dalyvavo kaip vieno iš autorių giminaitė – į amžinybę išėjusio poeto Algirdo Danieliaus sesuo.

Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė nuoširdžiai dėkojo ne tik garbiems svečiams, visiems susirinkusiems, bet ypač tiems, kurie dirbo prie almanacho: Nidai Urbonavičienei, Gražinai Dunauskienei, Tomui Januševičiui ir Genovaitei Lukšaitei.

Renginį vedė aktorius Petras Venslovas ir „Jonvabalio“ klubo pirmininkė Aldona Januševičienė, svajingas saksofono melodijas susirinkusiems dovanojo muzikantas Svajūnas Taučius.

Šiame renginyje buvo visko – ir ašarų, ir gražių melodijų, ir tortas su fejerverkais, ir tradicinė tylos minutė, kurios šiame pasaulyje, deja, neįmanoma išvengti. Tačiau pati brangiausia, su niekuo nepalyginama, žodžiais nenusakoma ir tiesiog neįkainojama yra širdies šiluma, sklidusi iš susirinkusiųjų akių, žvelgiant vieniems į kitus, bendraujant ar tiesiog būnant kartu nors ir neilgą šio skubančio gyvenimo atkarpėlę.

Genovaitė Lukšaitė,
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija