2014 m. vasario 7 d.    
Nr. 6
(2077)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Panevėžyje – unikalios galimybės kultūriniam proveržiui

Prezidentė su jaunosiomis panevėžietėmis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankosi
Panevėžio lėlių vežimo teatre

Prezidentė įsiamžino Panevėžio
lėlių vežimo teatro svečių knygoje:
gipse įspaudė savo ranką

Klausantis Lietuvos kultūros
sostinės atidarymo koncerto

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankosi
Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre

Šilalės rajono vadovai (iš kairės):
meras Jonas Gudauskas, vicemeras
Raimundas Vaitiekus, Šilalės
miesto seniūnas Alfonsas Paulikas
ir Šilalės evangelikų liuteronų
parapijos pirmininkas Jonas Juozapaitis

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sausio 31-ąją, penktadienį, apsilankė šių metų Lietuvos kultūros sostine tapusiame Panevėžyje, dalyvavo tai progai skirtame renginyje ir paskelbė kultūros sostinės metų pradžią.

„Aukštaitijos sostine tituluojamas Panevėžys šiemet bus visos Lietuvos traukos centras. Tai – galimybė mums visiems daugiau sužinoti apie Panevėžį ir įsitikinti, kad tai – tikrai ne tik pramonės, bet ir unikalios kultūros bei labai kūrybingų žmonių miestas. Kultūros sostinės vardas Panevėžiui suteikia progą visai Lietuvai pristatyti iškilius menininkus, savo teatrus, muziejus ir kultūrinę veiklą. Tai – galimybės tikram kultūriniam proveržiui“, – teigė Prezidentė. Anot šalies vadovės, aktyvus kultūrinis gyvenimas galėtų išjudinti ir smulkiuosius verslus, atvertų daugiau galimybių ir suteiktų naują impulsą miesto gyvenimui.

Prezidentės teigimu, gausybė kultūros sostinei pažymėti skirtų renginių – gera proga savo idėjomis ir iniciatyva prie renginių organizavimo prisidėti ir visiems miesto gyventojams. Tik bendras ir sutelktas vietos valdžios ir bendruomenės darbas gali atnešti geriausią rezultatą. Prezidentė paragino kiekvieną panevėžietį būti savo miesto ambasadoriumi ir prisidėti garsinant miesto vardą šalyje.

Teatrais garsėjančiame Panevėžyje Prezidentė apsilankė unikaliame, vieninteliame Europoje Panevėžio lėlių vežimo teatre. Kiekvieną vasarą šio teatro aktoriai arklių traukiamu vežimu vyksta gastrolių po Lietuvą, aplankydami miestus ir atokiausius kaimelius, kuriuose nėra jokių kultūros židinių. Per 300 spektaklių kasmet parodantis teatras yra gastroliavęs ir įvairiose Europos šalyse. Gausiai vaikų lankomame teatre vyksta edukacinės programos. Šalies vadovė kartu su vaikais klausėsi lėlių teatro istorijos, stebėjo, kaip gaminamos lėlės. Baigiantis apsilankymui Prezidentė įsiamžino teatro svečių knygoje: gipse įspaudė savo ranką. Šis įspaudas bus pritvirtintas ant sienos lėlių teatre, kur eksponuojami ir kitų teatro svečių rankų atspaudai.

Miesto centre Prezidentė apžiūrėjo menininkų sukurtas šviečiančias instaliacijas – geometrines figūras, erdvines projekcijas. Šalies vadovė susitiko ir bendravo su panevėžiečiais bei miesto svečiais.

Prezidentė apsilankė Juozo Miltinio dramos teatre ir klausėsi Lietuvos kultūros sostinės atidarymo koncerto.

Visus metus truksiančioje kultūros sostinės programoje Panevėžyje numatyti keli šimtai renginių, didelis dėmesys bus skirtas pažinčiai su pasaulio šalių kultūromis per šokį, dailę, muziką, paskaitas. Kita kultūros sostinės programa pagrįsta kultūros savanoryste, į ją tikimasi įtraukti įvairaus amžiaus panevėžiečius ir taip juos paskatinti aktyviai dalyvauti renginiuose bei mokytis naujų dalykų. Didelis dėmesys bus skiriamas tradiciniams miesto renginiams ir didiesiems metų įvykiams.

 Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija