2014 m. vasario 28 d.    
Nr. 9
(2080)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Atidarytas didžiausias modernus „Senukų“ biurų pastatas

Įkurtuvėse kalba Kauno
arkivyskupas Sigitas Tamkevičius

Naujas „Senukų“ biurų
septynaukštis pastatas primena
didelę knygų lentyną

Kauno meras Andrius Kupčinskas,
„Senukų“ įmonių grupės
akcininkas ir valdybos narys
Augustinas Rakauskas ir Kauno
arkivyskupas Sigitas Tamkevičius

KAUNAS. Vasario 13-ąją, ketvirtadienį, oficialiai atidarytas didžiausias septynių aukštų modernus A klasės įrengimo lygio biurų pastatas Kaune. Jame įsikūrė beveik 1000 UAB „Senukų prekybos centras“, Lietuvoje ir Baltijos šalyse pirmaujančios bendrovės, užsiimančios mažmenine, didmenine ir internetine prekyba statybinėmis medžiagomis, remonto ir buities prekėmis, administracijos darbuotojų. Į šalia prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ stovinčio biurų pastato statybą „SSPC“ įmonių grupė investavo 78 mln. litų. Dar 10 mln. litų į biurų įrangą investavo bendrovė „Senukų prekybos centras“.

Išskirtinės architektūros, „H“ raidės formos pastato projektą kartu su „Sweco Lietuva“ parengė Architektų biuras „G. Natkevičius ir partneriai“. „Kurdami šį pastatą ieškojome ne vienadienio modernumo, o ilgalaikės ir solidžios estetikos. Nors ši pastato forma yra pakankamai įnoringa, manau, pavyko sėkmingai suderinti pastato išorės koncepciją ir pritaikyti novatoriškus sprendimus. Be to, šis biurų pastatas yra architektūriškai pritaikytas bendrovės plėtrai“, – sakė G. Natkevičius. Beveik 17 tūkst. kv. metrų ploto biurų kompleksas suprojektuotas taip, kad darbo vietos būtų maksimaliai apšviestos natūralia dienos šviesa, o interjerui pasirinkti nuosaikių spalvų deriniai ir kūrybinės detalės sukuria vienalytę jaukią darbinę atmosferą.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigia, kad per pastaruosius kelerius metus Kaune buvo pastatyti vos keli biurų pastatai, todėl didelių bendrovių poreikius tenkinančių patalpų labai trūko. „Senukų“ biurų pastatas šiandien yra moderniausias laikinojoje sostinėje ir realių investicijų į miesto plėtrą atspindys. „Nors Kaunas yra akademinis, jaunatviškas miestas, verslumas čia irgi ryškus miesto savasties ženklas. Tai rodo ir Kauno verslininkų investicijos, naujų darbo vietų miestiečiams kūrimas. Pastaraisiais metais Kauno miesto savivaldybė patvirtino nemažai detaliųjų planų, kurie suteikia galimybę statyti biurų pastatus. Tikiuosi, kad šis „Senukų“ pavyzdys įkvėps ir paskatins verslininkus imtis drąsesnių ir aktyvesnių žingsnių vykdant plėtrą Kauno mieste“, – teigė A. Kupčinskas.

Poreikis naujam administraciniam pastatui atsirado vykstant sparčiai bendrovės plėtrai. Pernai atidarėme prekybos centrą Druskininkuose, atnaujinome „Namų technikos“ centrus, interjero dizaineriams, architektams ir išskirtinių prekių ieškantiems naujakuriams pristatėme interjero centrą „Namų stilius“, šių metų balandį atidarysime prekybos centrą Šiauliuose. Ši plėtra yra intensyvaus darbo rezultatas, todėl reikėjo didesnio, patogesnio ir turinčio modernias sistemas pastato, kuriame tilptų visi administracijos darbuotojai. Mums buvo svarbu savo darbuotojams sukurti šiuolaikiškas ir patogias darbo vietas. Manau, kad šis požiūris atsispindi kiekvienoje šio pastato detalėje: nuo funkcionalių individualių darbo vietų iki patogių poilsio erdvių. Naujas septynaukštis pastatas primena didelę knygų lentyną, kuri atspindi bendrovės nuolatinio tobulėjimo siekį. Pastatą projektavę architektai stengėsi, kad jis nebūtų išskirtinis, o čia dirbantys žmonės gerai jaustųsi.

Naujose patalpose, įrengtos mobilios darbo vietos, sujungtos dvi skirtingos biurų pastatų sistemos – kabinetų ir laisvo planavimo. Čia yra 200 žmonių talpinanti konferencijų salė, beveik 50 pasitarimams skirtų kambarių, 17 reikalinga buitine technika aprūpintų virtuvėlių darbuotojams bei daugiau nei 100 vietų savitarnos valgykla, patogios poilsio zonos bei dušai. Patalpos sukonstruotos taip, kad jas būtų lengva transformuoti plečiantis įmonei.

Pastato šildymo ir vėdinimo sistema, valdoma centrinės pastato administravimo sistemos, tiesiogiai priklauso nuo pastate esančių darbuotojų skaičiaus. Darbuotojų įėjimo į pastatą registracijos sistema parodo, kiek žmonių pateko į biurų patalpas ir pagal tai optimizuoja patalpų mikroklimatą.

Atidarymo šventės, į kurią susirinko prie šio projekto įgyvendinimo prisidėję partneriai ir svečiai, metu, pastatą palaimino Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, sveikinimo kalbą sakė bendrovės „Senukų prekybos centras“ prezidentas Artūras Rakauskas, „Senukų“ įmonių grupės akcininkas ir valdybos narys Augustinas Rakauskas, Kauno miesto meras A. Kupčinskas. Po atidarymo ceremonijos renginio dalyviams buvo pristatytos funkcionaliai suplanuotos darbo ir darbuotojų laisvalaikio erdvės, pademonstruoti modernūs statybiniai ir biurų įrangos sprendimai. Projektą plėtojo viena didžiausių komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovių Baltijos šalyse „Baltic RED“. Statybos darbus atliko Suomijos koncernui priklausanti bendrovė „YIT Kausta“.

Plėtodama komercinį prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ bei „Senukų“ biurų kompleksą, kurio bendras plotas siekia 18 hektarų, AB „Baltic Shopping Centers“ investavo 14 milijonų litų į miesto infrastruktūrą: viaduko statybą, privažiavimo kelių tiesimą ir inžinerinius tinklus.

Laima Petraitytė

UAB „Senukų prekybos centras“ nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija