2014 m. kovo 14 d.    
Nr. 11
(2082)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Pirmąkart apdovanoti krašto šviesuoliai

Klebonas kun. Aivaras Jurgilas

GRUZDŽIAI. Lietuvos valstybės atkūrimo diena čia šiais metais švęsta išskirtinai iškilmingai. Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros centro Gruzdžių filialo salėje šventėje „Kodėl verta likti“ pirmą kartą buvo pagerbti krašto šviesuoliai. Po sveikinimo kalbų buvo pristatyti šviesuoliai. Juos rinko įvairios Gruzdžių įstaigos ir organizacijos. Jais tapo Genovaitė Kilienė, Janina Kuzminskienė, Dalia Mikolaitienė.

Gruzdžių gimnazija Šviesuolio nominaciją už miestelio vardo garsinimą suteikė Domijonui Šniukui, o Aldonai Dereškevičienei – už nuopelnus puoselėjant lietuviškąsias tradicijas bei indėlį auklėjant jaunąją kartą. Biblioteka pagerbė savo pagalbininkes – Zitą Kalinčinkienę ir Ireną Šufinskienę. Kultūros atstovai „ačiū“ tarė ir Šviesuolio vardą suteikė Jurgitai Jasiškytei, Pranui Chlebauskui ir Jonui Dunduliui. Bendruomenės atstovai už supratimą, atjautą ir parapijos puoselėjimą nutarė pagerbti Gruzdžių Šv. Trejybės bažnyčios kleboną kun. Aivarą Jurgilą, o už senųjų amatų puoselėjimą – keramikus Reginą ir Vytautą Mataičius. Klebonas išrinko, jo nuomone, iškiliausią Gruzdžių asmenybę. Šviesuolio vardas suteiktas ūkininkui Kęstučiui Jusčiui. Gruzdžių seniūnija Šviesuolio vardą nutarė skirti Genovaitei ir Raimundui Jakučiams, Daliai ir Vitoldui Norkams, Rimui Slavikui, Aidžiui Virbickui ir Janinai Veikšienei.

Gruzdžių seniūnė Nijolė Bagdonavičienė šviesuoliams įteikė padėkas, Seimo narė Rima Baškienė – knygas, bendruomenių atstovai – gėlių. Visiems nominantams atiteko ir specialiai sukurtas prizas. Šventėje koncertavo jaunieji atlikėjai, buvo prisaikdinti šauliai.

Gitana Kudulienė

Šiaulių rajonas
Zigmo Ripinskio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija