2014 m. kovo 21 d.    
Nr. 12
(2083)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Prezidentė Vinco Kudirkos mieste

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
bendrauja su jaunaisiais naumiestiečiais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
bendrauja su naumiestiečiais

Prezidentė kalba
Kudirkos Naumiestyje,
prie V. Kudirkos paminklo
Vido VENSLOVAIČIO nuotraukos

Vinco Kudirkos muziejuje

Prezidentė su Kudirkos
Naumiesčio V. Kudirkos
gimnazijos mokiniais ir mokytojais
Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotraukos

Kovo 10-ąją Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Kudirkos Naumiestyje (Šakių r.), bendravo su Vinco Kudirkos gimnazijos bendruomene, abiturientams vedė pilietiškumo pamoką. Vėliau su miestelio žmonėmis šalies vadovė paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Prezidentės žodžiais, vienas iškiliausių lietuvių tautinio sąjūdžio kovotojų Vincas Kudirka yra tarsi uola, ant kurios laikosi mūsų valstybingumas. Lietuviškos spaudos draudimo metais jo redaguojamas laikraštis „Varpas“ drąsiai stojo į opoziciją rusų politikai Lietuvoje. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena yra visų mūsų laisvės diena. „Laisvė patiems kurti savo valstybę tokią, kokią norime, – demokratišką, saugią, kurioje visiems būtų gera gyventi. Kiekvieno piliečio pareiga – prisidėti prie Lietuvos valstybės ir jos gerovės kūrimo, – pabrėžė šalies vadovė. – Susirinkę čia pagerbiame ne tik mūsų himno autorių, bet ir ypatingą, amžinai laisvą asmenybę, savo tautai padėjusią suprasti, kiek daug reiškia vienybė, pilietiškumas ir atsidavimas Tėvynei“. Prezidentė Vinco Kudirkos gimnazijos mokiniams padovanojo pirmąjį išsamų lietuvišką žemėlapį apie NATO, Aljanso partnerius ir Lietuvos narystę. D. Grybauskaitė apsilankė laišką jai parašiusių šeštokų klasėje bei Vinco Kudirkos muziejuje. Prezidentė padėjo gėlių prie Lietuvos himno autoriaus, lietuvybės puoselėtojo V. Kudirkos paminklo, aikštėje pasodino ąžuoliuką, bendravo su žmonėmis.

Šalies vadovę pasveikino rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius, literatūrinę muzikinę kompoziciją dovanojo gimnazijos auklėtiniai ir kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė, kultūros centro dainininkai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija