2014 m. kovo 21 d.    
Nr. 12
(2083)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Lietuvos rusų dramos teatras nusprendė nevykti gastrolių į Rusiją

Lietuvos rusų dramos teatras, vadovaujamas režisieriaus Jono Vaitkaus, atsisakė vykti gastrolių į Sankt Peterburge šį pavasarį vyksiantį teatrų festivalį ir organizatoriams išsiuntė atvirą laišką. Taip pasielgti teatro kolektyvas nusprendė, išvydęs festivalio, kuriame ketino dalyvauti, organizatoriaus Sergejaus Šubo pavardę Rusijos kultūros ministerijos išplatintame kultūros veikėjų sąraše. Jame Rusijos kultūros veikėjai palaiko valdžios sprendimus dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Pasak režisieriaus J. Vaitkaus, teatro kolektyvas nepateisina mėginimų politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis. „Didžioji rusų kultūra, kuriai atstovauja rusų dramos teatrai užsienyje, taip pat ir Lietuvos rusų dramos teatras, dėl dabartinių politinių įvykių nebus mažiau gerbiama ar mažiau vertinama mūsų šalyse nei iki šiol. Tačiau tegul ši situacija Rusijoje tampa pamoka, kad mėginimas politiškai manipuliuoti kultūros ir meno žmonėmis yra nepriimtinas ir nesuderinamas nei su kultūros politika, nei su politikos kultūra“, – atvirame laiške teigia rež. J. Vaitkus.

Lietuvos rusų dramos teatras balandį kviečiamas dalyvauti tarptautiniame teatrų festivalyje „Susitikimai Rusijoje“, kurį organizuoja teatras-festivalis „Baltijskij dom“, vadovaujamas S. Šubo. Lietuvos rusų dramos teatras festivalyje turėjo vaidinti spektaklį „Eugenijus Oneginas“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė ukrainietis Grigorijus Gladijus, šiuo metu gyvenantis Kanadoje.

 Apie tai, kad nevyksta į tarptautinį lėlių teatrų festivalį Rusijoje „Maskvietiškos atostogos“, oficialiai pranešė  ir „Stalo teatras“, kuris turėjo vaidinti Auksiniu scenos kryžiumi įvertintą spektaklį „Gandro dovana“.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija