2014 m. balandžio 25 d.    
Nr. 17
(2088)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Liaudies teatro gimtadienis pažymėtas premjera

ŠVENČIONĖLIAI. Liaudies teatras garbingą 55 metų sukaktį pažymėjo premjera – Izabelės Lukšienės „Brangutė“ (režisierė Daiva Pošiūnienė). Į premjerinį spektaklį susirinkę žiūrovai pamatė originalią komišką mizansceną apie teatro gyvenimą, kur buvo trumpai papasakota teatro istorija, paminėti režisieriai, artistai. Nuskambėjus teatro himnui, kurį atliko Marijonas Dieninis, Giedra Kaminskienė ir Vitalijus Laptevas, pakilo uždanga ir į sceną išėjo „Brangutės“ personažai. Neilga ir smagi pjesė apie šių dienų aktualijas, kai ne vienas dėl savo gyvenimo skuba pasitarti pas būrėją, kurios „kortos nemeluoja“, nes ta tetulytė paprastai yra puiki psichologė, gerai išmananti žmogaus sielos slėpinius bei elgesio motyvus, be to, nevengianti surinkti ir po apylinkes vaikštančių gandų, kurie labai praverčia „nuspėjant ateitį“...

Švenčionėlių miesto teatrinio meno entuziastai, vadovaujami Nikolajaus Andrejevo, 1952 metais susibūrė į dramos kolektyvą. 1959 metais Švenčionėlių mėgėjų dramos kolektyvas vienas pirmųjų Lietuvoje gavo Liaudies teatro vardą. Geriausiais laikais dviejose teatro trupėse ir jaunimo studijoje dalyvavo daugiau kaip 60 žmonių. Per 55 metus kas antras Švenčionėlių gyventojas vienaip ar kitaip buvo susijęs su teatru.

Po „Brangutės“ premjeros Švenčionėlių teatralus sveikino ir rajono savivaldybės mero Vytauto Vigelio Padėkas įteikė rajono savivaldybės mero pavaduotoja Raja Krupenina. Liaudies teatro aktorius pasveikino ir padėkas už debiutą premjeroje įteikė rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė. Dalyvius sveikino ir Seimo nario, kultūros ministro Šarūno Biručio padėjėjas Kazimieras Šiekštelis, Švenčionėlių miesto kultūros centro direktorė Ona Raguckienė ir kiti svečiai.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija