2014 m. gegužės 9 d.    
Nr. 19
(2090)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Projekto rubrikos: „Atmintis“, „Bendruomenėse“,
„Istorija ir dabartis“, „Naujakuriai“, „Pažintis“, „Susitikimai“,
„Tarp lietuvių“, „Tėviškės lobiai“, „Žvilgsnis“.


Susitikimai

Bažnyčia tapo tvirtesnė ir gražesnė

Klebonas kanauninkas Stanislovas
Krumpliauskas nuolat ateidavo
pažiūrėti, kaip sekasi remonto darbai

Balandžio 9-ąją sukako 40 metų, kai kunigu buvo įšventintas Dusetų Švč. Trejybės parapijos klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Nors čia jis klebonauja tik antrus metus, bet atliko nemažai gražių darbų. Šįkart norisi papasakoti tik apie vieną iš tų, kuruos organizavo ir įgyvendino klebonas. Užbaigti didžiulės apimties Dusetų Švč. Trejybės bažnyčios remonto, priežiūros, švarinimosi darbai. Kalbuosi su statybininkų-aukštalipių darbų koordinatoriumi Tadu ASTRAUSKU.


Bendruomenėse

Paminkliniu akmeniu įamžino kaimo sudeginimo istoriją

Akimirka iš Bakaloriškėse
atidengto paminklinio akmens,
skirto kaimo sudeginimo 70-mečiui,
iškilmių. Dešinėje –
klebonas kun. Juozas Bakšys
Vytauto Žemaičio nuotrauka

BAKALORIŠKĖS–DUSMENYS. Balandžio 12 dieną Onuškio seniūnijos Bakaloriškių kaime paminėtos 70-osios Bakaloriškių kaimo sudeginimo metinės, atidengtas paminklinis akmuo šiam istoriniam įvykiui įamžinti.

Idėją pastatyti paminklinį akmenį subrandino čia gimę, augę ir tragediją patyrę broliai Gintautas ir Vladas Kleinotai. Šiuo metu G. Kleinotas gyvena Tiltų kaime, V. Kleinotas – Druskininkuose. Vladas parengė paminklinio akmens projektą, Gintautas organizavo darbus. Vietą paminklui nuosavame žemės sklype skyrė bakaloriškietis Algis Stanulionis. Akmens ir jo pastatymo vietos paieška bei derinimu rūpinosi, aktyviai prisidėjo darbais kiti bakaloriškiečiai, jų šeimų nariai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija