2014 m. gegužės 16 d.    
Nr. 20
(2091)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

„Juventai“ rajono šeimas pradžiugino ne tik dovanomis...

Utena. Jau tapo įprasta prieš Šv. Velykas Utenos rajone pamatyti automobiliuose važinėjančius aukštaūgius žmones, besilankančius miesteliuose ir kaimuose bei užsukančius į miestą. Ne paslaptis – tai Utenos „Juventus“ krepšinio komandos žaidėjai, jau trečius metus iš eilės prieš Šv. Velykas surengiantys labdaros akciją ir daugiavaikėms, dorai gyvenančioms šeimoms dovanojantys ne tik įvairių velykinių dovanų, bet ir džiaugsmą.

Šiųmetinėje akcijoje dalyvavo beveik visi komandos žaidėjai ir legionieriai Nikita Barinovas, Keyronas Sheardas, Averon Kelvin Matthews ir Jeremy Hazell. Kartu su žaidėjais vyko klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas, vyr. treneris Virginijus Sirvydis, klubo direktorė Nijolė Kuzmickienė. Visus juos lydėjo, drąsino ir apie Velykas kalbėjo Velykų bobutė – Utenos darželio-lopšelio „Pasaka“ auklėtoja Irena Kibickienė, irgi jau trečią kartą dalyvaujanti velykinėje akcijoje.

„Juventus“ kelias šiais metais nuvingiavo iki Daugailių. Miestelyje krepšininkai aplankė Romo ir Loretos Kanapkų šeimą, auginančią tris mergaites: Silviją, Emiliją ir Juliją. Kanapkoms, kaip ir kitoms šeimoms, krepšininkai įteikė maišus dovanų, kuriuose puikavosi ir maisto produktai, ir drabužiai, ir žaislai, ir buities reikmenys. Visas dovanas vainikavo A. K. Matthews įteikiamos dvi vištelės, žinoma, ne tos, kudakuojančios, o jau paruoštos virti ar kepti. Todėl A. K. Matthews imtas vadinti „Chickens boy“.

Antroji aplankyta šeima – vaikutėniškių Rasos ir Rimo Narkūnų, auginančių penkis vaikus. Keturi iš jų – Paulius, Matas, Jurgis ir Emilija – susitikti su krepšininkais ir pasiimti dovanų atvyko į Vaikutėnų biblioteką, kurioje svečių laukė ir seniūnas Saulius Gaižauskas bei bibliotekininkė Vida Masiulienė. Dar vienas broliukas – antrasis pagal amžių – Simas į susitikimą neatvyko dėl labai pateisinamos priežasties, patikusios krepšininkams: kadangi Simas yra pradedantis ir daug žadantis boksininkas, per treniruotę užsidirbo mėlynę po akimi, tad nedrįso taip „pasipuošęs“ rodytis viešumoje.

Iš Vaikutėnų netrumpa automobilių kolona pasuko į Uteną, kurioje buvo aplankytos dvi šeimos: Vaižganto gatvėje gyvenanti Motiejūnų šeima, kurioje auga keturi vaikai, ir Ingos ir Gintauto Radžių šeima, turinti tris atžalas: Remigijų, Rugilę ir Jogintą. Čia svečius pasitiko dar vienas šeimos narys – mažas ilgaplaukis šuniukas, bet, matyt, pamatęs tokį didelį būrį tokių didelių žmonių užmiršo loti ir kaip mažieji Remigijus, Rugilė ir Joginta užvertęs galvą žiūrėjo aukštyn ir negalėjo patikėti, kad šeimos namuose vieši beveik visa „Juventus“ komanda. „Tikėjomės, kad mus aplankys du, gal trys žaidėjai, – susijaudinusi sakė mama, – o štai čia – visa komanda“. Velykų bobutės paklaustas, ar žino, kas apsilankė namuose, Remigijus pagalvojęs atsakė: „Juventai“. Šis naujas vardas labai patiko krepšininkams ir dar kurį laiką jie samprotavo, ar taip nepasivadinus visam laikui.

Motiejūnų šeimos mama buvo labai sujaudinta aukštaūgių svečių dėmesio. „Jau vien jūsų apsilankymas yra didelė garbė mūsų šeimai, – kalbėjo mama. – Galėjote atvykti ir be dovanų: jūsų buvimas mūsų namuose yra tikra šventė ir didelis džiaugsmas“. Mama svečius pavaišino skaniu naminiu pyragu, kurio ragavo visi krepšininkai. Tądien „Juventai“ ir kitose aplankytose šeimose turėjo galimybę pasivaišinti naminiu maistu. Štai Loreta Kanapkienė spėjo suslėgti didelį sūrį, kurį krepšininkai skanavo su medumi. Svečiams patiko dar vienas Motiejūnų šeimos mamos patiekalas – kisielius. Pirmas visų patiekalų ragautojas kelionėje buvo gynėjas Aidas Viskontas.

Pasibaigus akcijai Žydrūnas Urbonas sakė, kad yra kilusi mintis įkurti klubo labdaros fondą. Kas žino, gal kitais metais fondas daugiavaikes šeimas Utenos rajone parems ne tik per Šv. Velykas.

Lolita Kaminskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija