2014 m. gegužės 16 d.    
Nr. 20
(2091)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Įvertikime kandidatų darbus

Lietuvos vyskupų kreipimasis dėl artėjančių Europos Parlamento rinkimų

Gegužės 1 dieną šventėme Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimties metų jubiliejų. Tai, kas pirmaisiais metais po Nepriklausomybės atkūrimo dar atrodė sunkiai pasiekiama, tapo tikrove 2004 m. gegužės 1 d. Toji atmintina diena jau tapo istorija. Narystė šioje Europos tautų šeimoje jau seniai tapo mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, ir niekas jau nebesistebi, matydamas ES ženklą ant naujus statybinius ar kultūrinius projektus pristatančių skrajučių.

Katalikų Bažnyčia moko, kad žmonija yra lygaus prigimtinio orumo asmenis suburianti šeima, o jos vienybė yra neatskiriama nuo visuotinio bendrojo gėrio, kuris neįsivaizduojamas be organizuoto tautų sambūrio. Tik drauge galime išspręsti tiek tautai, tiek ir tautų bendruomenei iškylančias problemas. Toks galiausiai yra ir Europos Sąjungos, įsteigtos ne tik savo narių ekonominės gerovės stiprinimui, bet ir taikai, ir stabilumui užtikrinti, tikslas.

Kiekvieną valstybių sambūrį pirmiausia sudaro žmonės su savo dorybėmis ir netobulumais, siūlantys savo požiūrį į pasaulį. Ne paslaptis, kad ir Europos Sąjungoje kai kurios iniciatyvos kelia susirūpinimą. Tai ypač akivaizdu šiemet, tikintiesiems švenčiant Šeimos metus ir dažniau diskutuojant apie žmogaus orumo, gyvybės ir šeimos svarbą. Mūsų bendrasis gėris, šalies ir tautos tvirtumas priklauso nuo profesionalių politikų – žmonių, kuriems patikime tvarkyti savo reikalus.

Gegužės 25 dieną vyksiantys rinkimai į Europos Parlamentą mus pakvies dar kartą susimąstyti apie tai, kurie politikai mums atstovaus Briuselyje ir Strasbūre. Nuo išrinktų Europos parlamentarų priklausys, kuriems sprendimams bus pritarta, o kuriems – ne. Pasidomėkime, kurie šios kadencijos Europos Parlamento nariai siekė apginti krikščioniškąsias Europos vertybes, o kurie neliko ištikimi savo priešrinkiminiams pažadams. Skirkime laiko kandidatų įvertinimui, o per rinkimus ramiai, gerbdami kitaip manančius, bet tvirtai išreikškime savo pilietinę valią. Vedini krikščioniškos vilties, nepabūkime įsijungti į viltingesnės ir žmogiškesnės visuomenės kūrybą, kurioje mieliau būtų gyventi kiekvienam žmogui.

Lietuvos vyskupai
2014 m. gegužės 8 d.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija