2014 m. birželio 20 d.    
Nr. 25
(2096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Pirmieji vyskupo suteikti kunigystės šventimai

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Telšių vyskupo augziliaras
vyskupas Linas Vodopjanovas OFM
pirmąkart kunigystės šventimus
suteikė Klaipėdos Šv. Juozapo
Darbininko bažnyčioje
kun. Andriui Baksčiui

Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko
parapijos klebonas kan. Vladas
Gedgaudas padeda naujajam
kunigui Andriui Baksčiui apsirengti
kunigišku liturginiu rūbu arnotu

Kunigystės šventimai Klaipėdos
Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje

Šv. Mišių koncelebracijai vadovauja
vysk. Linas Vodopjanovas OFM

Birželio 1 dieną, kai šventėme Kristaus Dangun Žengimą (Šeštinių iškilmę), o Lietuvoje buvo minima ir Tėvo diena, Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos bažnyčioje vyko ypatingos pamaldos. 10 val. šv. Mišių metu Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM kunigystės šventimus suteikė iš šios parapijos kilusiam, Telšių kunigų seminariją baigusiam ir metus diakono tarnystę Palangos parapijoje atlikusiam diakonui Andriui Baksčiui. Beje, tai buvo pirmieji vysk. L. Vodopjanovo OFM suteikti kunigystės šventimai. Šv. Mišias koncelebravo Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos vadovai bei kiti kunigai. Kandidatą susirikusiesiems pristatė Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kan. Viktoras Ačas.

Pamokslo metu vyskupas kalbėjo apie šios dienos ypatingumą, kai švenčiama tokia svarbi liturginė iškilmė, ir pabrėžė, jog esame pašaukti dangui, o kreipdamasis į būsimąjį kunigą, pamokslininkas išryškino kunigo vaidmenį Bažnyčioje. Jis, remdamasis popiežiaus Pranciškaus mokymu, atkreipė dėmesį į pagrindines kliūtis, trukdančias kunigui tobulai įvykdyti jam patikėtą misiją, ir ragino būsimąjį naująjį kunigą ryžtingai sekti Kristumi visose evangelinėse dorybėse ir laikytis Kristaus savo gyvenime kaip visa ko pagrindo.

Šv. Mišių pabaigoje padėkos žodį vyskupui tarė Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko parapijos klebonas kan. Vladas Gedgaudas, o visiems padėkojo įšventintasis kun. Andrius Bakstys, kuris paskirtas vikaru į Plungės Šv. Jono Krikštytojo parapiją.

Klier. Edvino BRUŽO nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija