2014 m. rugpjūčio 15 d.    
Nr. 30
(2101)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Minėjimas prie paminklo

PAŠIAUŠĖ. Liepos 12 dieną paminėtas šios vietovės 360 metų ir Laisvės paminklo atstatymo 25 metų jubiliejai. Į šių datų paminėjimo šventę gausiai susirinko Pašiaušės gyventojai, šventai saugantys istorijos ženklus ir meilę savo kraštui įprasminantys darbais. Atvyko ir susirinkusiuosius sveikino Seimo narė Alma Monkauskaitė, Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Bilius, savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė, habil. m. dr. menotyrininkas Vytenis Rimkus, Tytuvėnų apylinkių seniūnijos seniūnas Valdas Ivanauskas, kiti svečiai.

Laisvės paminklas, atstatytas 1989 metais, šią dieną buvo apjuostas ąžuolo lapų pynėmis, svečiai prie paminklo padėjo gėlių. Pagerbti atstatymo autoriai Jonas Čyvas ir jo sūnus Gintaras, dalyvavęs šventėje ir prisiminęs paminklo atstatymo istoriją. Seimo narė įteikė ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėkos raštus Gintarui Čyvui, UAB „Šimšė“ direktoriui Stanislovui Baltrušaičiui ir Pašiaušės bendruomenei „Pašiaušėlė“. Bendruomenės apdovanojimą atsiėmė pirmininkė Lina Šavčenko. Ji supažindino su bendruomenės veikla.

Renginį vedė Pašiaušės pradinio ugdymo skyriaus mokytoja Sigita Paldavičienė ir Bazilionų mokyklos mokiniai. Šv. Mišias aukojo klebonas kun. Donatas Grabažis. Koncertavo Tytuvėnų kultūros centro Kiaunorių skyriaus ansamblis „Aiga“. Vakare pašiaušiškai susirinko į poilsio parką pasiklausyti nuotaikingo nsamblio iš Pavėžupio koncerto ir pašokti.

Kelmės rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija