2014 m. rugsėjo 5 d.    
Nr. 33
(2104)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Šalčininkų dekanate

Sutvirtinimas ir pasibuvimas – per Žolinę

Pasitinkamas vysk. Arūnas Poniškaitis

TURGELIAI. Rugpjūčio 15 dieną čia tradiciškai švenčiama Žolinė – Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų šventė. Šiemet čia vyko ir Sutvirtinimo sakramento suteikimo iškilmės, todėl susirinko ne tik parapijos, bet ir jos apylinkių gyventojai. Šventė prasidėjo iškilmingomis šv. Mišiomis Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Jas aukojo Vilniaus arkivyskupijos augziliaras vyskupas Arūnas Poniškaitis, koncelebravo Turgelių klebonas kun. Jan Mackevič ir Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos Propedeutinio kurso vadovas kun. Valentinas Šiuša.

Po šv. Mišių šventės dalyviai, palydėti Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestro, susirinko Povilo Ksavero Bžostovskio vidurinės mokyklos stadione. Čia svečių laukė svetingos Turgelių seniūnijos šeimininkės. Trapūs žagarėliai, meduoliai, pyragaičiai, blynai, sūriai, mėsos gaminiai, gardūs gėrimai, vaisiai – ko tik neparuošė darbščios Turgelių seniūnijos gyventojos. Kiemelių šeimininkai taip pat sugebėjo kūrybingai juos papuošti. Kiekvienas kiemelis buvo kažkuo išskirtinis, savitas. Šventėje savo kalvystės veiklą pristatė Dieveniškių technologijų ir verslo mokykla. Susirinkusius pasveikino Turgelių seniūnas Voicech Jurgelevič, laikydamas rankose gardžios duonos kepalą, o vėliau ja pasidalinęs su svečiais.

Šalčininkų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Andžej Andruškevič padėkojo ūkininkams ir žemdirbiams už jų sunkų darbą šioje nelabai derlingoje žemėje.

Šventėje dalyvavo delegacijos iš Lenkijos. Draugijos „Odra–Nemen“ Vroclavo skyriaus nariai renginyje organizavo vaikams meno mokymus, kuriuose mažieji parapijiečiais aktyviai dalyvavo. Koncertavo folklorinis ansamblis „Turgelianka“, dainų ir šokių ansamblis „Eišiščanie“, lenkų liaudies dainų ansamblis „Kresovianka“, liaudiškos muzikos kapela „Ratilai“ iš Vilniaus, dainų ir šokių ansamblio „Belyje Rosy“ vokalinė grupė ir orkestras (Baltarusija).

Inesa Suchocka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija