2014 m. rugsėjo 5 d.    
Nr. 33
(2104)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Sekmadienis šeimoms

Kalba psichologė
ekspertė Vanda Benaitienė
Vitalijos Šlepavičienės nuotrauka

Lietuvos operos solistas Eduardas
Kaniava, jo žmona Barbara
Abramavičiūtė-Kaniavienė,
deklamavusi eiles bei akomponiatorė
Jurgita Kazakevičiūtė
Arnoldo Vydmanto nuotrauka

Tauragė. Šie metai visų Lietuvos tradicinių religinių bendruomenių paskelbti Šeimos metais. Ta proga rugpjūčio 31 dieną, paskutinį vasaros sekmadienį, Tauragės Švč. Trejybės parapijos klebonas kan. Alvydas Bridikis bei Tauragės šeimos centras visus pakvietė į nuostabią šventę, kuria buvo siekiama atkreipti tauragiškių dėmesį į šeimą, šeimos vertybes. Iš Telšių krizių centro atvykusi psichologė ekspertė Vanda Benaitienė konferencijoje kalbėjo apie problemas ir iššūkius, iškylančius šeimoms, dalinosi savo 25 metų patirtimi dirbant su gyvenimo sužeistais žmonėmis, iškėlė bendravimo, išsikalbėjimo artimoje aplinkoje svarbą. Bendraudami mokomės padėti vieni kitiems įveikti sunkumus, išgyventi netektis, atleisti. Turime stengtis, kad šeimoje bendravimas būtų gilesnis, tvirtesnis, nes tai stiprina šeimos artumą.

Po paskaitos visi buvo pakviesti į Tauragės Švč. Trejybės bažnyčią, kur buvo aukojamos šv. Mišios už parapijos šeimas. Šv. Mišių metu giedojo operos solistas Liudas Mikalauskas. Po šv. Mišių tauragiškiai turėjo unikalią galimybę išgirsti Lietuvos operos solisto dainininko Eduardo Kaniavos balsą, jo žmonos Barbaros Abramavičiūtės-Kaniavienės deklamuotas eiles bei nuostabų Jurgitos Kazakevičiūtės akompanavimą.

Dėkojame dekanui, parapijos klebonui kan. A. Bridikiui ir visiems garbingiems svečiams už gražią sekmadienio popietę, skirtą šeimai.

Vitalija Šlepavičienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija