2014 m. rugsėjo 5 d.    
Nr. 33
(2104)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Džiaugsmo kupinas šeimų laikas

Stovyklautojai „Gražinos“ sodyboje

Lietuvoje švenčiant Šeimos metus, liepos 18–20 dienomis Telšių dekanato šeimos centras savanorių ir talkininkų šeimas pakvietė į kūrybinę-dvasinę stovyklą ,,Kad Jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“ (Jn 15, 11), vykusią Gražinos sodyboje.

Stovyklavimas prasidėjo šv. Mišiomis Rainių koplyčioje. Čia stovyklautojai, kurių mažiausiajam dar nėra metukų, pavedė Viešpačiui visą stovyklos laiką, prašydami malonės išgyventi tikrą džiaugsmą šeimų bendrystėje. Visą pirmąją dieną kartu su šeimomis meldėsi, Šventojo Rašto mintimis bei savo įžvalgomis apie džiaugsmą šeimoje ir bendruomenėje dalinosi kan. Andriejus Sabaliauskas.

Antrąją stovyklos dieną tėveliai, kol vaikučiai piešė su savanore Sonata, susitiko su psichologe Lidija Stoniene. Ji dalinosi mintimis apie tai, kaip mūsų šeimose džiaugsmo galėtų daugėti. Padirbėję atskirai, netrukus vaikučiai ir tėveliai susitiko ir jau savo šeimose dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose visi kartu lipdė simbolinį savos šeimos modelį. Po įtaigaus šeimų kūrybinių darbų pristatymo laukė smagios maudynės (joms laikas buvo skiriamas kasdien), individualus šeimų laikas, o vakare įvyko muzikinis ir liudijimų vakaras su Linos ir Arūno Raudonių šeima.

Sekmadienį stovyklautojų šeimos vyko į Viešvėnus. Čia jie su tikinčiųjų bendruomene dalyvavo šv. Mišiose ir dėkojo Dievui už puikų pastarųjų dienų laiką. Tądien po pietų stovykloje apsilankė ir savo liudijimais pasidalino Aušros ir Andriaus Mizgirių šeima iš Kretingos.

Apibendrindami stovykloje praleistą laiką stovyklautojai pastebėjo labai daug privalumų, pasidalino mintimis, ką ateity būtų galima tobulinti, bet vyraujanti mintis, ypatingai aiškiai išsakyta stovykloje dalyvavusių vaikų, buvo ta, jog labiausiai patiko, kad galėjo viską daryti ir džiaugtis kartu.

Tokio pobūdžio – šeimų stovyklos – veikla Telšių dekanato šeimos centro organizuota pirmą kartą, džiugu, kad iš dalies ją parėmė Telšių rajono savivaldybė.

Telšių dekanato šeimos centro informacija
Irenos Daubarienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija