2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Prasmingai palydėjo vasarą

Žvejai verda žuvienę

VIDIŠKIAI. Rugpjūčio pabaiga – vasaros ir rudens slenkstis. Paskutinį vasaros savaitgalį čia vyko Šv. Baltramiejaus atlaidų šventė, kuri tradiciškai vyksta dvi dienas. Šeštadienis prasidėjo žvejų varžybomis. Jose dalyvavo 30 žvejų. Didžiausią laimikį sugavo ir pirma vieta džiaugėsi N. Raulinavičius. Žvejų būrelis turi ir tradiciją – po varžybų vaišintis žuviene, prie jos aptarti varžybų rezultatus, įteikti apdovanojimus.

Po pietų į Vidiškių pagrindinės mokyklos stadioną susirinko sporto entuziastai. Vadovaujant Ukmergės sporto mokyklos direktoriui V. Tutliui ir Vidiškių pagrindinės mokyklos direktorei L. Strelčiūnienei, vyko krepšinio varžybos (trys prieš tris), jaunučių futbolas, loterija ir kasmetinės futbolo varžybos tarp seniūnijos veteranų ir jaunimo. Šiemet jaunimas laimėjo 3:0. Miestelio parke pradėjo šurmuliuoti Vidiškių seniūnijos bendruomenių kiemeliai. Vidiškiečiai virė ir vaišino žuviene iš ryte pagauto žvejų būrelio laimikio, kepta duona, šventupiečiai kepė kiaušinienę ir vaišino kokteiliais, rečioniškių stalai buvo nukrauti naminiais skanėstais. Kiekviena bendruomenė parodė ir savo kultūrinę programą. Seniūnas V. Štaras pasveikino susirinkusius, pasidžiaugė švente, pasveikino gražiųjų sodybų šeimininkus, kurių dėka Vidiškių miestelis vis gražėja ir gražėja, įteikė padėkos raštus ir rėmėjams, be kurių paramos suorganizuoti šventę būtų sunku. Tai – seniūnijos verslininkai A. Pučinskas, P. Vilčinskas, G. Tamelis, UAB „Ukmergės melioracija“, Ukmergės „Versmė“, ūkininkai V. Grybinas, L. Danylienė, J. Navickas. Po to visus linksmino Paulius Stalionis. Pusantros valandos skambėjo jo atliekamos dainos ir iš senesnės, ir iš naujos programos „Aš tavim tikiu“. Prasidėjęs naktinis lietutis nesutrukdė šventę vainikavusioje diskotekoje linksmintis ir jaunimui, ir vyresniems.

Sekmadienis buvo skirtas šv. Mišioms Vidiškių Šv. Trejybės bažnyčioje. Atlaidus pravedė pirmą kartą besilankęs šioje parapijoje Ukmergės dekanas kun. soc .d. prakt. mgr. Vaidas Bartkus ir parapijos klebonas kun. Darius Auglys. Po šv. Mišių tikintieji neskubėjo skirstytis – šventoriuje vyko agapė. Susirinkusieji pasivaišino susineštomis vaišėmis, dainavo, linksminosi su Vidiškių kultūros namų kapela „Volungė“. Atsisveikinome su gandrais, su šaltame rugsėjo vandeny pradėsiančiomis skęsti šiltomis vasaros dienomis.

Eglė Vaitkūnienė

Ukmergės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija