2014 m. rugsėjo 19 d.    
Nr. 35
(2106)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Miestelio ir bažnyčios gimtadienis

SIDABRAVAS. Miestelio ir Švč. Trejybės bažnyčios 185-ajam gimtadieniui bei vėliavos ir herbo 15-ajam gimtadieniui paminėti čia buvo organizuota daug renginių, kurie padėjo telkti ir burti Sidabravo bendruomenę, auginti žmonėse kultūringo ir prasmingo laisvalaikio praleidimo apraiškas. Šventinių renginių ciklas prasidėjo dviračių žygiu aplink Butėnų ir Sidabravo kraštą. Jame pedalus mynė apie 40 dviratininkų. Vakare ant papuošto Kiršino upelio tilto vyko teatralizuotas miestelio gyventojų susitikimas, vėliau visi persikėlė į sporto aikštyną, kuriame vyko sporto varžybos, laukė įvairios pramogos. Krašto žmonės, minėdami Sidabravo miestelio ir bažnyčios 185-ąsias metines, kūrė iš gėlių kompozicijas. Seniūnijos salėje Sidabravo vidurinės mokyklos mokytoja Toma Matulevičienė pristatė Sidabravo vidurinės mokyklos mokinių tapybos darbų parodą „Metų laikai“, skirtą K. Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms. Po parodos prie Švč. Trejybės bažnyčios žmonės laukė. Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio. Jį senoviniu kabrioletu atvežė kraštietis Eugenijus Paškauskas, jaunimas vyskupą sutiko su duona. Šiaulių vyskupas bažnyčioje aukojo šv. Mišias už krašto žmones, pagerbė Sidabravo miestelio vėliavą ir herbą, sukurtus lygiai prieš 15 metų, suteikė Sutvirtinimo sakramentą gausiam jaunimo būriui. Šv. Mišių pabaigoje seniūnijos atstovai padėkojo Sidabravo klebonui kun. Remigijui Katiliui, išvykusiam dirbti į Liolių parapiją, už 10 metų tarnystę šioje parapijoje.

Sidabravo bibliotekoje atidarytas ir pašventintas Vilniaus universiteto profesoriaus lituanisto, habilituoto mokslų daktaro Vlado Žuko atminimo kambarys. Atidaryme dalyvavo V. Žuko sūnus Vaidotas Žukas, giminės ir artimieji. Kambaryje eksponuojama Žukų šeimos dovanota gausi meno, vertingų knygų, daiktų kolekcija.

Įamžintas prieš metus Amžinybėn išėjusio iškilaus sidabraviškio, garbės piliečio Antano Vaškelio atminimas: prie Sidabravo karšto muziejaus buvo atidarytas memorialinis kambarys. Iškilmėse dalyvavo šviesios atminties A. Vaškelio dukros Dalia ir Edita, sūnus Vilius su šeimomis, buvę bendražygiai ir kolegos, giminių vardu kalbėjo, visiems padėkojo Dalia Vaškelytė-Dockienė.

Paskui miestelio centre šventė vyko toliau. Čia skambėjo Sidabravo kultūros namų meninė programa, kuriai vadovavo Eugenijus Janeliūnas. Įteiktos Seimo nario Vytauto Juozapaičio padėkos už aktyvią bendruomeninę veiklą ir iniciatyvų dalyvavimą sociokultūrinėje seniūnijos veikloje, Radviliškio rajono mero Dariaus Brazio padėkos ženklu buvo apdovanota Sidabravo garbės pilietė, labdaros ir paramos fondo steigėja Alma Adamkienė. Šis fondas 15 metų rėmė Sidabravo vidurinę mokyklą, rūpinosi gabiais vaikais, atskleidė jų talentus, dovanojo mokyklai daug knygų, spaudinių. Rajono meras įteikė Padėkos raštus už puoselėjamas patriotiškumo ir tautiškumo tradicijas. Sidabravo seniūnas Vidmantas Blužas paskelbė Sidabravo garbės piliečius: Joaną Jelinskienę, Aleksą Astrauską ir Stasį Jonušką. Šie sidabraviškiai visą gyvenimą puoselėjo krikščioniškąsias vertybes, dalyvavo visuomeniniame gyvenime. Už nuoširdų sielovados darbą ir krikščioniškųjų vertybių puoselėjimą seniūnas V. Blužas įteikė garbės ženklą „Už nuopelnus Sidabravo seniūnijai“ buvusiam Sidabravo Šv. Trejybės, Vadaktų Šv. Agotos ir Dapšionių Dievo Apvaizdos parapijų klebonui kun. R. Katiliui. Apdovanoti ir kiti nusipelnę kraštiečiai, pasveikinti ilgaamžiai Sidabravo seniūnijos jubiliatai: 90 metų sulaukęs Julius Stasevičius iš Ožaičių kaimo, 85-erių Adelė Petraitienė iš Sidabravo ir 80-metį minintis Vileikių kaimo gyventojas Alfonsas Kavaliauskas. Pasveikinti gražiausiai besitvarkančių sodybų šeimininkai. Vakarop šventėje dainavo Vytautas Šiškauskas ir grupė „Dinamika“.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija