2014 m. rugsėjo 26 d.    
Nr. 36
(2107)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Paveldas

Trims į Jono Pauliaus II piligrimų kelio programą įtrauktiems Kauno objektams – ES parama

Kauno Arkikatedra Bazilika, Kristaus Prisikėlimo bažnyčia ir Pažaislio vienuolyno ansamblis – šių Kauno miesto objektų, įtrauktų į Jono Pauliaus II piligrimų kelio programą, tvarkymui 2014–2022 metais bus skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama.

14 žymių vietų, kuriose lankėsi Lietuvoje 1993 metais viešėjęs popiežius Jonas Paulius II arba yra vienaip ar kitaip susijusios su jo veikla, įtrauktos į Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo ir jo objektų išsaugojimo ir pritaikymo turizmo reikmėms 2014–2022 metais programą.

Pirmojo programos etapo (2014–2017) metu Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo Arkikatedroje Bazilikoje bus atlikti stogo, išorės ir vidaus tvarkybos darbai, o antrojo etapo (2018–2022) metu bus tvarkomi vargonai.

Vykdant Jono Pauliaus II piligrimų kelio kūrimo programą, Pažaislio vienuolyno ansamblyje planuojama parengti Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios stogų, išorės ir vidaus, ansamblio tvorų tvarkybos darbų projektus ir juos įgyvendinti, sutvarkyti ir pritaikyti turizmui bei rekreacijai šalia vienuolyno esančią teritoriją.

Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje planuota sutvarkyti vitražus bei įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ir viešuosius tualetus.

Į Jono Pauliaus II piligrimų kelią įtraukta Vilniaus Arkikatedra Bazilika, Aušros Vartų koplyčia ir Šv. Teresės bažnyčia, Vilniaus Kryžiaus kelias (Vilniaus Kalvarijos), Trakų gotikinė Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapinė bažnyčia, Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo Bazilika ir Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčia bei tarp jų esanti teritorija, Kryžių kalnas, Šiaulių Katedra, Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblis, Marijampolės Bazilika ir Palaimintojo Jurgio Matulaičio koplyčia jo tėviškėje Lūginėje, Žemaičių Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilika ir Kryžiaus kelio koplyčios, Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Kauno miesto savivaldybė šįmet kartu su Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų), Kauno seserų Benediktinių vienuolynu, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia įsteigė viešąsias įstaigas siekiant atnaujinti sakralias vietas, pritraukiant ES struktūrinių fondų paramą bei jas kompleksiškai pritaikant turizmo, kultūrinėms ir dvasinėms reikmėms.

Pagal Kultūros paveldo departamento informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija