2014 m. spalio 3 d.    
Nr. 37
(2108)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Gimtinė:
žmonės
ir darbai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Šeimos šventė prie Nikajos

Petras IVANOVAS

Seniūnijoje pagarbos nusipelnė
menininkų Ramunės Sladkevičiūtės-
Dainienės ir Žydrūno Dainio
šeima, auginanti penkis vaikus

Koncertuoja Štadvilių kaimo
gyventojų Dainių vaikų ansamblis

Zarasų seniūnijos seniūnas
Valdas Utka (dešinėje)
įteikia padėką daugiavaikei
motinai Anai Cipliakovai

Šauniosios Šunelės kaimo
siuvinių meistrės Irina (kairėje)
su motina Lidija Melkova

ZARASAI. Seniūnijos bendruomenėse gimė gražus sumanymas surengti šeimų šventę, jos metu pagerbti tėvus, senelius, gerai auginančius ir auklėjančius vaikus. Šios šventės tikslas – į seniūnijos bendruomenės gyvenimą įjungti jau nuo pat mažens jaunuosius krašto gyventojus. Pirmosios šventės organizatoriai žadėjo, kad šventė bus įdomi, spalvinga, kupina pramogų, žaidimų, nuotykių... Ir savo pažadą tikrai ištesėjo. Į ją iš įvairių atokiausių kaimų ir kaimelių gausiai susirinko seniūnijos gyventojai, visi į ją atsivedė ir savo atžalas. Šventei džiugesio suteikė ir puikus oras, ir tai, kad dalyvių gausa pranoko organizatorių lūkesčius.

Zarasų seniūnijos seniūnas Valdas Utka pabrėžė, kad visų akys krypsta į vaikus. Kuo daugiau bus vaikų seniūnijoje, tuo gražesnę ateitį turi ir seniūnijos gyvenvietės. Džiugu, kad čia kasmet daugėja krikštynų. Tai byloja, kad drąsiai žvelgiame į ateitį. Už visa tai turime dėkoti šeimoms, mamoms, tėvams ir visiems artimiesiems, palietusiems mažuosius seniūnijos gyventojus savo meile. Tik šeimoje atsiranda ir sutvirtėja pagarbos, pasitikėjimo jausmas, atsakomybė už vaikų norą ir gebėjimą pažinti, mylėti, kurti, tapti brandžiu žmogumi. Todėl ir gimė idėja surengti tokią šventę. Juk būtina padėkoti šeimoms, pasidžiaugti, prisiminti, nusišypsoti artimiems žmonėms.

Buvo daug sveikinimų. Seniūnijos šeimas sveikino Zarasų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Nikolajus Gusevas, administracijos direktorius Ramūnas Keršys, rajono savivaldybės tarybos narys Arnoldas Abramavičius, Zarasų miesto bendruomenės pirmininkas Rimvydas Podolskis ir miesto seniūne Olga Podolskienė. Skambėjo ne tik gražūs palinkėjimai, bet svečiai šeimoms atvežė dovanų. O jos labai reikalingos – juk pati mokslo metų pradžia.

Daug prasmingų apmąstymo minučių suteikė seniūno padėkos daugiavaikėms šeimoms. Jų nusipelnė Jurijus ir Brigita Šatrovai, Vitalijus ir Ana Cipliakovai, Ovidijus ir Inga Pupeikiai, Ivanas ir Karina Jaronskiai, Modestas ir Laimutė Juškėnai, Sergejus ir Andželika Ivanovai, Antanas ir Ingrida Maldauskai, Ramunė Sladkevičiūtė-Dainienė ir Žydrūnas Dainys, Povilas ir Liudmila Baukiai, Algimantas ir Loreta Naujokaičiai, Aleksandras ir Aliona Rostovskiai, Mindaugas ir Jurgita Lukošiūnai, Viktoras ir Zuleicha Garšanovai, Alvydas ir Inga Padvilikiai, Vladas ir Janina Narbutai. Šios gausios šeimos vertos tikros pagarbos. Čia apgaubti rūpesčio ir meilės auga vaikai. Kiekviena šeima buvo aptarta vietos bendruomenių taryboje ir nuspręsta, kad ji verta šios nominacijos. Tai byloja, kad kaime auga daug gerų, pareigingų ir darbščių vaikų, kurie apgaubti tėviško rūpesčio ir meilės.

Šventėje didžiausias akcentas buvo skirtas vaikystei. Organizatoriai pakvietė Rokiškio lėlių teatrą „ČIZ“. Jo aktoriai mažiesiems šventės dalyviams parodė spektaklį „Šuniškos istorijos“. Po spektaklio vaikai gražiai bendravo su lėlių teatro aktoriais, džiaugėsi lėlėmis, patys bandė vaidinti.

Suaugusieji galėjo pasidžiaugti ir seniūnijos meistrų darbais. Dėmesį patraukė Šunelės kaimo gyventojų Marijos, jos marčios Lidijos ir anūkės Irinos Melkovų siuvinėjimo kryželiu darbai. Moterys jau daug metų siuvinėja, viena, kitai perduoda savo sugebėjimus. Jų rankdarbiuose – gražiausios gėlės, gimtojo krašto gamtos vaizdai. Jų darbai eksponuoti rajono savivaldybėje, muziejuje Rumšiškėse. Lidija su dukra Irina džiaugėsi, kad dabar galima savo sugebėjimus pademonstruoti ir seniūnijos žmonėms, savo kaimynams. Gražių rankdarbių pateikė ir kiti šios seniūnijos darbščiųjų rankų meistrai.

Buvo surengtas smagus koncertas. Daug karštų plojimų pelnė Štadvilių kaimo gyventojų Dainių vaikų ansamblis. Nenusileido ir kiti jaunieji seniūnijos gyventojai.

Vaikai dalyvavo įvairiose varžybose, mėtė pasagą, smiginį. Vyko ir šeimų varžybos. Į estafetę stodavo tėtis, mama ir paauglys vaikas. Suaugę ir vaikai gražiai bendravo kartu, džiaugėsi prabėgusia vasara...

Patys jauniausi šventės dalyviai turėjo puikią progą pajodinėti poniais. Vaikams ir suaugusiems sportines varžybas organizavo Zarasų 7-osios šaulių kuopos šauliai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 508-osios pėstininkų kuopos savanoriai.

Ilgai prie Nikajos nenutilo daina, džiugus vaikų klykavimas. Šeimos linksminosi, dalijosi praėjusios vasaros įspūdžiais. Visi mano, kad būtina susitikti ir kitą vasarą. Prie Nikajos gimsta dar viena prasminga tradicija.

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija