2014 m. spalio 17 d.    
Nr. 39
(2110)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Lietuvoje besigydantys ukrainiečiai yra tikri savo šalies patriotai

Atsargos majoras Albertas
Daugirdas (kairėje) su Lietuvoje
gydomais ukrainiečių kariais

Spalio 11 dieną Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje besigydančius ukrainiečius karius savanorius aplankė Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyriaus (LKKSS VAS) valdybos pirmininkas, atsargos majoras Albertas Daugirdas. Susitikęs su ukrainiečiais, atsargos majoras kariuomenės kūrėjų ir karių vardu perdavė jiems už LKKSS VAS ir Afganistane tarnavusių karių lėšas nupirktas karines uniformas ir batus.

„Turime daug ko iš šių žmonių pasimokyti: drąsos, ryžto, atsidavimo ir pasiaukojimo. Tai – tikri savo šalies patriotai, nepabijoję šaliai sunkiu metu imti ginklą ir kovoti, – apie Lietuvoje gydomus ukrainiečius kalbėjo atsargos majoras A. Daugirdas. – Ukrainiečiai, kurie buvo sužeisti gindami savo šalį, yra verti didžiausios pagarbos, tad jų pageidavimas turėti naujas uniformas mūsų Sąjungos nariams buvo garbės reikalas“, – sakė A. Daugirdas. Atsargos karininkas, pabendravęs su ukrainiečiais, paminėjo, kad nepaisant to, jog dauguma jų greičiausiai jau negalės sugrįžti į rikiuotę, tačiau širdyse visi jie išliks kariai, pasiryžę aukotis vardan kitų ir savo šalies.

A. Daugirdas pasidalijo ir savo patirtimi, kaip 1991 metais prisidėjo prie šalies nepriklausomybės išsaugojimo, su kokiais sunkumais teko susidurti kuriant Lietuvos kariuomenę. Ukrainiečiai papasakojo, su kokiais sunkumais jiems teko susidurti Ukrainos rytuose, pasidalino mūšiuose įgyta patirtimi ir palinkėjo, kad panaši situacija nepasikartotų Lietuvoje.

Be LKKSS VAS narių ir jų draugų surinktų lėšų (2633 Lt), rugsėjį Vilniaus apskrities skyriui perduoti ir 2000 JAV dolerių. Šias pinigines lėšas daugelio Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėse tarnavusių karių vardu perdavė paskutiniosios – PAG-17 – pamainos štabui vadovavęs majoras Darius Bernotas.

„Tiek PAG-17, tiek ir ankstesnių rotacijų Lietuvos kariai petys į petį tarnavo su Ukrainos kariuomenės kariais Goro provincijoje Afganistane. Vienas iš faktorių, lėmusių sėkmingą šios misijos įvykdymą, neabejotinai buvo ir Ukrainos karių profesionalumas bei atsidavimas užduoties įvykdymui. Pastaruoju metu parama reikalinga Ukrainos kariams, tad daugelio PAG rotacijų vadai palaikė iniciatyvą paaukoti dalį PAG karių gerovei plėtoti nepanaudotų lėšų Ukrainos kariams paremti, tokiu būdu simboliškai, nekarinėmis priemonėmis, pagelbstint jiems“, – perduodamas pinigus tuomet kalbėjo mjr. D. Bernotas.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija