2014 m. lapkričio 21 d.    
Nr. 44
(2115)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Po Visų Šventųjų – pamaldos kapinėse

Kun. Aivaras Pudžiuvelis
sako homiliją bažnyčioje

MEDINGĖNAI. Neseniai Telšių vyskupo ordinaro Jono Borutos SJ dekretu kun. relig. mgr. Aivaras Pudžiuvelis, dirbęs Palangos dekanato Darbėnų Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčioje administratoriumi, paskirtas Medingėnų Švč. Trejybės parapijos klebonu, dar aptarnauja ir Spraudžio parapiją, džiaugiasi, kad jo pirmtakas Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kun. Antanas Gutkauskas puikiai sutvarkė bei atnaujino šiuo metu jam patikėtas bažnyčias, kapines, Medingėnų varpinę.

Medingėnų klebonas kun. A. Pudžiuvelis su entuziazmu pradėjo darbą šiose parapijose, o savo nuoširdumu, gebėjimu bendrauti su žmonėmis kaip ir jo pirmtakai pelnė Medingėnų ir Spraudžio tikinčiųjų pasitikėjimą, pagarbą bei meilę.

Visų Šventųjų dieną Medingėnuose gražiai vyko Visų Šventųjų šventė. Naujasis klebonas kun. A. Pudžiuvelis šv. Mišių homilijoje paaiškino šios šventės prasmę. Darniai giedojo Medingėnų parapijos choras, vadovaujamas didelę chorvedžio patirtį turinčio Rietavo bažnyčios vargonininko Juozo Barsteigos.

Vėlinių dieną gražiai sutvarkytose Medingėnų parapijos kapinėse ir Rietavo klebono kun. A. Gutkausko iniciatyva iš pagrindų renovuotoje šių kapinių koplyčioje vyko gedulingos Vėlinių pamaldos už Medingėnų parapijos mirusiuosius. Giedojo Medingėnų parapijos choras, vadovaujamas J. Barsteigos. Po šv. Mišių už mirusiuosius, kurias aukojo Medingėnų klebonas, vyko gedulinga procesija Medingėnų parapijos kapinėse. Abiejų dienų pamaldose gausiai dalyvavo ne tik Medingėnų parapijos tikintieji, bet ir iš toliau atvykusieji.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija