2014 m. lapkričio 28 d.    
Nr. 45
(2116)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Pakvietė į naujus knygos namus

Ariogalos bibliotekos
atidarymo akimirka

ARIOGALA. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Ariogalos miesto filialas persikėlė ir įsikūrė nenaudojamose Ariogalos lopšelio-darželio patalpose. Raseinių rajono savivaldybės administracija skyrė pakankamai lėšų šioms patalpoms suremontuoti ir pritaikyti bibliotekos veiklai. Kadangi senieji baldai, tarnavę keletą dešimtmečių ir jau gerokai apkiužę, vargu ar bebūtų atlaikę persikraustymą, buvo nuspręsta atnaujinti ir juos. Vaikai ir suaugusieji bus ir toliau aptarnaujami atskiruose skyriuose, tik jau erdvesniuose, šviesesniuose. Tik įžengus į biblioteką pasitinka vaikų skyriui pritaikytas interjeras, masyvios ir gražios suaugusiųjų literatūrai skirtos knygų lentynos. Tik dabar, gavus naujas patalpas, kaip ir pridera bibliotekai, atsirado vietos ir atskiroms tiek periodikos, tiek ir interneto skaitykloms. Reikia tikėtis, kad daug skeptiškų nuotaikų ir diskusijų sukėlęs klausimas Ariogaloje turėtų nurimti užsukus į naujus, erdvius, šviesius ir dar naujais baldais kvepiančius knygų namus.

Naująsias bibliotekos patalpas pašventino ir daug gražių žodžių apie knygas, jų svarbą žmogaus gyvenime, apie knygos namų aurą kalbėjo parapijos klebonas kun. Gintautas Jankauskas. Pasveikinti bibliotekos darbuotojų su įkurtuvėmis atvyko ir rajono Savivaldybės mero pavaduotoja Gitana Rašimienė, administracijos direktorius Jonas Kurlavičius, Švietimo ir socialinių reikalų departamento direktorė Jolita Jablonskienė, Ariogalos miesto seniūnė Renata Aleksiejienė ir jos pavaduotoja Regina Meškauskienė, Ariogalos gimnazijos direktorius Arvydas Stankus ir jo pavaduotoja Marytė Kvietkuvienė bei kiti šio miestelio įstaigų ir visuomeninių organizacijų atstovai. Atidarymo šventėje dalyvavę svečiai galėjo pasidžiaugti ne tik pagražėjusia, savo erdves praplėtusia biblioteka, bet ir išgirsti pačių skaitytojų išsakytas mintis apie biblioteką, pasiklausyti aktyvių ir kūrybingų jaunųjų bibliotekos lankytojų deklamuojamų eilių, atliekamų muzikinių kūrinių.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos direktorė Daina Sutkevičienė kartu su Ariogalos filialo darbuotojomis Daiva Ališauskiene ir Dalia Kveškevičiene padėkojo rajono Savivaldybės vadovams už bibliotekos veiklos palaikymą, darbuotojų darbo sąlygų gerinimą. Naujose patalpose įsikūrusi Ariogalos biblioteka kviečia visus ne tik ateiti išsirinkti norimą knygą ir pasinerti į didžiulį bei turtingą žodžių pasaulį, bet ir pabūti neformaliame draugų rate, pasinerti į virtualų bendravimą globaliuose socialiniuose tinkluose.

Raseinių rajonas Kun. Gintauto Jankausko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija