2014 m. gruodžio 5 d.    
Nr. 46
(2117)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Du atspindžiai

Dalius Stancikas

Iki lietuviško lito egzistavimo pabaigos liko tik geras mėnuo. Suprantu jausmus visų, kurie liūdi dėl dar vieno nykstančio svarbaus valstybingumo simbolio, bet šįkart pakalbėkime vien apie Premjero pažadus: euro įvedimą teigiamai pajus kiekvienas Lietuvos gyventojas. Jau porą mėnesių parduotuvėse ir turguose galime stebėti prekių kainas tiek litais, tiek eurais – taip Vyriausybė bando apsisaugoti nuo latviškų ar estiškų pamokų, kai keičiant pinigus verslininkai šį virsmą naudoja egoistiniams tikslams. Net 17 valstybės priežiūros institucijų tikrina kainų litais ir eurais atitikimą, pažeidimai skaičiuojami šimtais – vien rugsėjį oficialiai nustatyti 265. Tačiau premjeras nusiteikęs itin optimistiškai: latviškoji problema nebeegzistuoja, kainos nekyla, metinė infliacija spalį buvo vos 0,1 proc., o kalbas apie prekių brangimą gimdo informacijos trūkumas. Ar jums ši patoso gaidelė neprimena buvusio premjero kalbų prieš kelerius metus?


„Rail Baltica“ statybvietėje aptikti palaikai atgulė Garliavos kapinėse

Lapkričio 25-ąją Garliavos kapinėse amžinojo poilsio atgulė 272 žmonių, aptiktų „Rail Baltica“ trasoje, palaikai. Tiek kapų buvo atverta europinės vėžės „Rail Baltica“ statybos darbus šiame ruože vykdančios „Panevėžio kelių“ bendrovės statybvietėje 2014 metais. Kaip pranešė Kauno rajono savivaldybė, dešimt mėnesių vykusių tyrimų metu, archeologiškai ir antropologiškai buvo ištirti 163 kapai ir dar ne mažiau kaip 109 suardytų kapų palaikai.

 „Tai – mūsų, gyvųjų, pareiga mirusiesiems. Už geranoriškumą ir pagalbą esame dėkingi Garliavos apylinkių seniūnijai, archeologinius tyrinėjimus vykdžiusio Archeologijos projektų centro „Antiqua“ specialistams, antropologinius tyrimus atlikusiems Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkams. Bendromis pastangomis mūsų protėvių palaikai amžinojo poilsio atguls vietovėje, kurioje jie ir gyveno prie šimtus metų“, – sakė AB „Panevėžio keliai“ bendrovės generalinis direktorius Virmantas Puidokas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija