2014 m. gruodžio 19 d.    
Nr. 48
(2119)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Literatūrinės žiemos prizai

Bibliotekos darbuotojai
ir poetei Elvyrai Pažemeckaitei
dėkojo miesto meras Vitalijus
Satkevičius (kairėje)

Julijono Lindės-Dobilo, Elenos
Mezginaitės ir 2014- ųjų Lietuvos
kultūros sostinės premijų laureatai
(iš kairės): Mindaugas Nastaravičius,
Giedrė Kazlauskaitė ir Viktoras
Rudžianskas
Autoriaus nuotraukos

PANEVĖŽYS. Gruodžio 5–6 dienomis G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos erdvės buvo pripildytos šviežių balsų. Čia vykęs XII tarptautinis festivalis „Panevėžio literatūrinė žiema 2014“ sukvietė didžiulį būrį poetų ir eseistų iš visos šalies ir Latvijos, Suomijos bei Prancūzijos. Dvi dienas skambėjo tekstai, liejosi muzikinis bliuzas, tarmiškų skaitymų improvizacijos.

Literatūrinės žiemos renginius vainikavo iškilmingas baigiamasis poezijos ir eseistikos vakaras, kurį vedė Erika Drungytė ir Kornelijus Platelis. Jo metu įteikti prizai, įvardyti premijų laureatai. Šiai ceremonijai šventiškumo suteikė tautinių šokių ansamblio „Grandinėlė“ nariai (vadovė – Zita Rimkuvienė), apsirengę XVI amžiaus istoriniais rūbais.

Diplomais buvo apdovanoti Panevėžio ir Panevėžio krašto jaunieji literatai: J. Miltinio gimnazijos gimnazistas Vytautas Šešelgis, Vysk. K. Paltaroko gimnazijos abiturientas Dominykas Markevičius ir Raguvos gimnazijos moksleivė Justina Žvirblytė. Paskelbti „Literatūrinės žiemos Riterio rožės“, „Literatūrinės Jono Meko vardo skrybėlės“ ir kitų prizų laimėtojai, anoniminių eilėraščių konkurso: rimto „Norėčiau (ne) pasakyti“ ir nerimto „Vedliai ir / ar juokdariai“ prizininkai.

Ypač laukta Julijono Lindės-Dobilo, Elenos Mezginaitės, 2014-ųjų Lietuvos kultūros sostinės premijų laureatų paskelbimo momento. Jais tapo Mindaugas Nastaravičius, Giedrė Kazlauskaitė ir Viktoras Rudžianskas.

Už šio renginio sumanymą ir organizavimą padėkota panevėžietei poetei Elvyrai Pažemeckaitei.

Bronius VERTELKA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija