2015 m. sausio 9 d.    
Nr. 1
(2121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Lietuvos tikinčiųjų bendruomenės – susitelkimo ir atsakomybės pavyzdys

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
su Lietuvos tradicinių krikščioniškųjų
bendruomenių vadovais

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos tradicinių krikščioniškųjų bendruomenių vadovais. Prezidentė su dvasininkais kalbėjosi apie tikinčiųjų bendruomenių indėlį, stiprinant visuomenės santarvę, bažnyčios iniciatyvas sprendžiant opias socialines problemas ir prisidedant prie kovos su alkoholizmu, smurtu, vykdant savižudybių ir korupcijos prevenciją.

„Lietuvos tikinčiųjų bendruomenių vaidmuo yra svarbus stiprinant žmonių dvasią ir telkiant visuomenę. Aktyvi bažnyčios veikla padeda atkreipti dėmesį ir spręsti skaudžiausias visuomenės problemas. Žmogiškumas ir gera valia tampa tvirta atrama sunkumus išgyvenantiems žmonėms“, – sakė Prezidentė. Pasak šalies vadovės, Lietuvos krikščioniškosios bendruomenės yra taikaus sugyvenimo ir pagarbos kito įsitikinimams pavyzdys. Šios vertybės ypač aktualios pasauliui susiduriant su naujomis grėsmėmis. Visuomenės gerovei kurti svarbi ir Popiežiaus Pranciškaus iniciatyva, kviečianti stiprinti kovą su korupcija.

Trijų Karalių šventės išvakarėse ir prieš Stačiatikių Kalėdas su krikščionių bendruomenių vadovais susitikusi Prezidentė padėkojo šalies tikintiesiems už kilnius darbus, aktyviai įgyvendinamas socialines iniciatyvas ir palinkėjo ramybės, santarvės bei stiprybės.

Susitikime dalyvavo kardinolas Audrys Juozas Bačkis, Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas, Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ, Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Lietuvos Evangelikų Reformatų Bažnyčios generalinis superintendentas Tomas Šernas, Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Šv. Juozapato Bazilijonų Ordino Vilniaus vienuolyno vyresnysis, kun. Vinkentij Vasyl Janickij OSBM, Stačiatikių Bažnyčios Lietuvoje vadovas arkivyskupas Inokentijus, Lietuvos Sentikių Bažnyčios Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, dvasinis tėvas Grigorijus Bojarovas, Rytų Sentikių Bažnyčios ir Vilniaus sentikių religinės bendruomenės pirmininkas Grigorijus Leonovas.

Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija