2015 m. sausio 16 d.    
Nr. 2
(2122)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kėdainių dekanate

Dalijosi Kristaus gimimo džiaugsmu

Trys Karaliai su „Obelėlės“
mokyklos-darželio vaikais

KĖDAINIAI. Šv. Jurgio bažnyčia tęsia liturginių metų tradicijas. Ėjimas į bendruomenes, organizacijas, gatves nešant tikėjimo ženklus, giesmę, maldą prieš penketą metų buvo pradėtas organizuoti klebono kun. Artūro Stanevičiaus. Pradžioje miestiečiams gal buvo kiek neįprasta. Dabar jau visi laukia tų apsilankymų bei procesijų, į kurias neretai įsijungia ir patys nelikdami vien stebėtojais.

Šių metų Trijų Karalių šventės dalyviams padėjo ir puikus oras, todėl Karaliai galėjo aplankyti daugiau įstaigų, pradžiuginti daugiau žmonių.

Karalius vedė žvaigždė. Sausio 6 dieną po šv. Mišių Šv. Jurgio bažnyčioje Trys Karaliai su palyda patraukė į šalia bažnyčios esančią J. Paukštelio pagrindinę mokyklą, pasveikino mokyklos bendruomenę giesme „Brangią dieną švęsdami...“, „Caritas“ moterys padovanojo šių metų kalendorius ir uždegė „Gerumas mus vienija“ žvakelę, linkėdamos mokyklos bendruomenei savitarpio supratimo, šilumos ir sutelkto darbo ugdant jaunąją kartą. Žinių namai pakvipo Karalių dovanotais smilkalais.

Kiek netikėtas Trijų Karalių apsilankymas buvo naujam Kėdainių profesinio rengimo centro direktoriui Dangirui Kačinskui. Atitrūkęs nuo darbų direktorius mielai priėmė Karalių sveikinimus ir dovanėles bei drauge su visais giedojo kalėdines giesmes.

Jau įprastas buvo kasmetis Trijų Karalių apsilankymas Kėdainių „Obelėlės“ mokyklos-darželio bendruomenei. Susitikti su jais į mokyklos salę sugužėjo ne tik mokytojai, bet ir mokinukai. Kartu su Trimis Karaliais mokiniai labai nuoširdžiai giedojo giesmelę, panoro kartu nusifotografuoti ir stengdamiesi įsiminti garsiai kartojo jų vardus. Direktorė Danutė Navajauskienė padėkojo Karaliams už apsilankymą ir linkėjo visiems gerų metų.

Lankantis Kėdainių policijos komisariate buvo pietų metas, todėl visi buvo pakviesti puodelio kavos bei šiltai pabendrauti su komisaru Gintautu Dirmeikiu ir kitais tvarkos sergėtojais. Aktyviausias ir drąsiausias Karalius Kasparas. Pareigūnus vadino Angelais Sargais, išsakė jiems geriausius linkėjimus, dėkojo už jų nelengvą ir atsakingą darbą.

Kėdainių Kultūros centras nekantriai laukė pasirodant Trijų Karalių. Prie puošnios eglės skambėjo giesmės, gražūs linkėjimai bei sveikinimai. Kultūros centro direktorė Ona Mikalauskienė dėkojo kun. A. Stanevičiui už bendradarbiavimą ir parodytą dėmesį Kultūros centrui.

Rajono savivaldybėje Trys Karaliai susitiko su administracijos direktoriumi Arūnu Kacevičiumi. Jis juokavo, kad Karaliai pasirodydami pasėjo sniego. Kokia gi žiema be sniego?

Labai nudžiugo Trijų Karalių apsilankymu laikraščių „Rinkos aikštė“ ir „Kėdainių mugė“ žurnalistai. Geriausius linkėjimus laikraščių kolektyvams išsakė Karaliai. Jie giedojo, bendravo, pokštavo.

Trys Karaliai neaplenkė ir miesto eglės, kuri šiais metais ypatinga, nes sudėliota iš šakų. Prie eglės visą Karalių palydą bendrai nuotraukai pakvietė fotografas Zigmas Slavinskas.

Visur, kur tik lankėsi Trys Karaliai, skambėjo varpeliai, kalėdinės giesmės, kvepėjo smilkalais. Saulė šią dieną negailėjo savo spindulių. Trijų Karalių eisena, jų apsilankymas nešė visiems gerą nuotaiką. Bendraudami su sutiktais žmonėmis Karaliai savo kalbą paįvairindavo subtiliu humoru.

Ant aplankytų įstaigų durų pasiliko 2015 metų Trijų Karalių ženklas.

Trijų Karalių kelionė buvo nuotaikinga. Kitaip ir būti negali, nes Kalėdų laikotarpis – dalijimasis Kristaus gimimo džiaugsmu.

Genė SEREIKIENĖ

Zigmo Slavinsko nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija