2015 m. kovo 20 d.    
Nr. 11
(2131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Geriausiems mėgėjų meno kolektyvams – „Aukso paukštės“ apdovanojimai

Šiemet jau iš viso šešioliktą kartą Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtų mėgėjų meno kolektyvų ir jų vadovų apdovanojimų „Aukso paukštė“ nominacijomis bus įvertinti labiausiai nusipelnę šalies folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniai, liaudiškų šokių ansambliai, chorai ir teatrai. Kaip pranešė Lietuvos liaudies kultūros centras, „Aukso paukštės“ apdovanojimai meno kolektyvams teikiami už aktyvią pastarųjų metų veiklą: naujų programų parengimą, koncertus, dalyvavimą svarbiausiuose šalies renginiuose, konkursuose pelnytus prizus, festivalių, konkursų, seminarų inicijavimą. Laureatus rinko kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija.

Nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai“ bus įteikta Lietuvos edukologijos universiteto profesorei, baletmeisterei Laimutei Kisielienei. Chorų kategorijoje nominaciją „Tarptautinio spindesio žvaigždė“ pelnė Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ ir jo vadovas Remigijus Adomaitis, „Ryškiausia Lietuvos žvaigžde“ tapo Vilniaus Bernardinų bažnyčios mišrus choras „Langas“ ir jo vadovė Rita Kraucevičiūtė, o nominacija „Naujai suspindusi žvaigždė“ skirta Vilniaus miesto moterų chorui „Viva“ ir jo vadovėms Vilijai Mažintaitei bei Valerijai Skapienei.

Choreografijos srityje šiemet paskelbti trys laureatai: geriausiu miestelio šokių kolektyvu ir vadovu tapo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro pagyvenusių žmonių liaudiškų šokių grupė „Diemedis“ ir jo vadovė Egidija Šėgždaitė, geriausiu rajono šokių kolektyvu ir vadovu paskelbtas Marijampolės kultūros centro liaudiškų šokių grupė ,,Jotvingis“ ir vadovė Alina Kvietkauskienė, geriausio miesto šokių kolektyvo ir vadovo nominaciją pelnė Vilniaus miesto VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro pagyvenusių žmonių liaudiškų šokių grupė „Šimtažiedis“ ir jo vadovė Rūta Januškevičienė. Geriausiu krašto folkloro ansambliu ir vadovu paskelbtas Kelmės kultūros centro folkloro ansamblis „Taduja“ ir jo vadovas Osvaldas Gerbenis, geriausiu miesto folkloro ansambliu ir vadovu – Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“ ir jo vadovai Algirdas Seniūnas bei Roma Ruočkienė. Geriausia liaudiškos muzikos kapela ir vadovu pripažinta Joniškio kultūros centro liaudiškos muzikos kapela ir jos vadovė Edita Rudienė. Pučiamųjų instrumentų orkestrų kategorijoje nominacija „Naujai suspindusi žvaigždė“ skirta Vilkaviškio moksleivių orkestrui ir jo vadovui Sauliui Mickevičiui, „Ryškiausia Lietuvos žvaigžde“ tapo Pabradės miesto kultūros centro Pavoverės filialo varinių dūdų orchestras ir jo vadovas Bronislovas Vilimas. Geriausiu liaudies instrumentų orkestru ir vadovu paskelbtas Alytaus muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras ir jo vadovai Dainius Steponavičius, Violeta Prakopavičienė, Edita Radvilavičienė ir Gražina Noreikienė, o geriausio tradicinės instrumentinės muzikos atlikėjo ir vadovo nominacija atiteko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro tradicinių styginių instrumentų grupei ir jos vadovui Raimondui Sinkevičiui.

Geriausio mėgėjų teatro ir vadovo nominaciją pelnė du kolektyvai – Kretingos rajono kultūros centro Egidijaus Radžiaus teatras ir jo vadovai Nerijus Gedminas bei Donatas Žilinskas ir Varėnos kultūros centro Matuizų filialo teatras „Giraitė“ ir jo vadovė Irena Čeplikienė. Geriausio lėlių teatro ir vadovo nominaciją pelnė Molėtų kultūros centro lėlių teatras „Rudnosiukas“ ir jo vadovė Laima Grigelevičienė.

Nominacijos bus teikiamos Vilniaus rotušėje kovo 28 dieną.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija