Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. birželio 19 d., Nr. 12 (231)


MŪSŲ
RĖMĖJAS

Pro Deo
et Patria


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


Renginiai

Gimnazistų susitikimas su vienuolėmis

Pašvęstasis gyvenimas – gyvenimas vyrų ir moterų, kuriuos Dievas pasirinko artimesniam bendravimui, ir jie tą kvietimą išgirdo ir priėmė. Ta proga Alsėdžių gimnazijos (Plungės r.) tikybos mokytoja Vaida Silkauskienė į gimnaziją pakvietė vienuoles iš Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos – seseris Jolitą Šarkaitę ir iš Alsėdžių miestelio kilusią Loretą Armalytę. Jos susitiko su 8–12 klasių mokiniais. Mokytojams ir mokiniams jos papasakojo, kad seserys ir broliai vienuoliai, pašvęsdami savo gyvenimą Dievo ir Bažnyčios tarnystei, sekdami Jėzaus Kristaus gyvenimu, duoda tris – skaistumo, klusnumo ir neturto – įžadus. Seserys kalbėjo, kad vienuoliniam gyvenimui svarbus bendruomeniškumas ir nuolatinė malda už Bažnyčią ir visą pasaulį, pasakojo apie savo kongregacijos pašaukimą bei misiją. Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos tarnaičių kongregacijos tikslas yra religinių žinių skleidimas tarp vaikų ir jaunimo, krikščioniškos sąžinės formavimas ir dalyvavimas Bažnyčios sielovadoje savo aplinkoje, o ypač – kaimo vietovėse. Nuo 1923 metų ši kongregacija veikia ir Lietuvoje. Seserys darbuojasi Lenkijoje, Šiaurės Amerikoje, Centrinėje Afrikoje (Ruandoje, Konge), Prancūzijoje, Italijoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Lietuvoje. Nuo 2000 metų kuriasi ir pavienių seserų apaštalinė bendruomenė „Fiat“. Jai priklauso ne bendruomenėje gyvenančios seserys. Jos savo pašaukimą išgyvena slaptai pagal Marijos tarnaičių dvasingumą ir jungiasi į seserų misiją savo aplinkoje, kurioje gyvena.

Mokiniai pateikė jiems rūpimų klausimų apie vienuolių gyvenimą, laisvalaikį, apsisprendimą tapti vienuolėmis. Šis susitikimas, anot mokinių, buvo geriausia tikybos pamoka.

Maloniai nustebino viešnių pasakyti žodžiai, kad šią dieną likusios vienuolės seserys meldėsi už visus Alsėdžių miestelio žmones.

Alsėdiškiai palinkėjo viešnioms surasti savyje ir maldoje stiprybės, einant nelengvu savo pašaukimo keliu, bei toliau tiesti žmogiškumo ir artimo meilės tiltus.

Alsėdžių gimnazijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija