2015 m. rugsėjo 11 d.    
Nr. 33
(2153)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Sveikinome Pivašiūnų Mariją

Pasvaliečiai gyvojo rožinio
maldininkai Pivašiūnuose.
Centre – kun. Tadas Piktelis

Kelionė su nuotykiais

Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio draugijos maldininkai, budėję prie Švč. Sakrameto Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, ankstų rugpjūčio šeštadienį išvyko į Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) atlaidus Pivašiūnuose. Kelionę palaimino parapijos klebonas kun. Albertas Kasperavičius.

Kalbėta rožinio malda, Švč. Mergelės Marijos litanija. Netoli Kauno staiga išgirdome trenksmą. Sprogo padanga, reikėjo kažką daryti. Kilo abejonių, ar pavyks pasiekti Pivašiūnus, o gal reikės grįžti į Pasvalį? Dauguma meldėsi už sėkmingą autobuso remontą ir vylėsi aplankyti Pivašiūnų Mariją. Mūsų vairuotojui į pagalbą atvyko autobuso šeimininkas Petras Karoblis – ūkininkas iš Girsūdų kaimo (Pasvalio r.). Jis labai apgailestavo, kad nespėsime pasiekti tikslo. Tačiau autobuso padangos buvo sėkmingai suremontuotos. Nors vėlavome, bet nutarėme vykti tik pirmyn, nes atrodė, kad mus kviečia, mūsų laukia Pivašiūnuose. Švč. Mergelė Marija bando pasvaliečių maldininkų kantrybę bei pasirinkimo kelią. Už Kauno dar sustabdė kelio remonto darbai, tačiau įveikėme ir šias kliūtis bei pagaliau pasiekėme Pivašiūnus.


Vasaros kelionė

Prie Griškabūdžio bažnyčios
varpinės džiaugėmės susitikę
su čia klebonaujančiu, o anksčiau
Alytuje tarnavusiu kun. Vytautu
Mazirsku (dešinėje)

Šiltą ir saulėtą rugpjūčio rytą gausus Alytaus valstybinių vaikų globos namų auklėtinių būrys, lydimas direktoriaus pavaduotojų Jūratės Žvaliauskienės ir Anelės Adamavičienės, bibliotekos vedėjos Linos Klebauskienės, muzikos vadovės Irinos Levendauskienės, socialinių pedagogių Zitos Paršeliūnienės ir Jolitos Majauskienės, išsiruošė į kelionę. Praplėsti akiratį ir plačiau susipažinti su gimtosios šalies kultūros paveldu, istorija, žymiais žmonėmis pakvietė viešosios įstaigos „Dienos namai“ direktorė Kristina Bondareva, Alytaus dekanas, garbės kanauninkas Arūnas Užupis, Miroslavo Šv. Vincento Pauliečio (SMDC) seserys Lina Cordova bei Rubelinda Varela. Išlydėdamas autobuse dekanas pakvietė visus sukalbėti maldą „Tėve mūsų“ ir palaimino kelionei, linkėdamas deramai atstovauti Alytui, sukaupti naujos informacijos, patirčių apie brangią Tėvynę. Ši moksleivių ekskursija – papildymas žinių, gaunamų per pamokas bei neformalaus ugdymo užsiėmimus. Juk tautos savasties supratimas padeda ugdyti darnią asmenybę.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija