2015 m. spalio 2 d.    
Nr. 36
(2156)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Nuo mažos šypsenos pasaulis taps šviesesnis

Kan. Juozas Barkauskas

Kasdienybėje mums dažnai pritrūksta laiko nusišypsoti ir į daugelį dalykų pažvelgti filosofiškai. Apie tai kvietė pamąstyti kanauninko emerito Juozo Barkausko literatūrinis-muzikinis renginys. Gausus gerbėjų būrys, susirinkęs į Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką, galėjo pasigėrėti kan. J. Barkausko humoreskomis, poezija, homilijų mintimis. Santuokos pančiai, vaikų auklėjimas, pagarba gyviesiems ir mirusiems – tik kelios temos, prie kurių buvo stabtelėta šio vakaro metu.

Literatūrinio-muzikinio renginio metu įsitikinta, kad geras humoro jausmas skiriasi nuo pokštų, kuriais pašiepiame kitus žmones. Sveikai ir brandžiai asmenybei būdingas nepriešiškas ir tolerantiškas pasijuokimas iš pasaulio netobulumo ir žmogiškų silpnybių. Stebėdami kan. J. Barkausko humoreskas „Čigonas“, „Vargšo laidotuvės“, „Studentas“ gal žiūrovai į kai kuriuos gyvenimo reiškinius pažvelgė naujai. Įdomiai ir nuotaikingai vaidino parapijos tikintieji – Laima Babinskienė, Daiva Macanskienė, Benediktas Vilkas.

Išgirdome ir kun. J. Barkausko eilėraščius „Optimistai“, „Kurmis ir saulė“, „Manęs nėra“, kuriuos išraiškingai skaitė Roma Kazakevičienė, Karolis Dainauskas, Linas Marcinkevičius. Kadangi kanauninkas emeritas daugybę metų buvo Marijampolės literatų klubo „Sietynas“ garbės narys, jį pagerbti atvyko gausus sietyniečių būrys. Savos kūrybos eilėmis visus vakaro svečius pasveikino šio klubo narė Elena Macijauskienė.

Literatūrinio-muzikinio renginio metu suvokėme, kas trukdo lietuviams džiaugtis ir šypsotis. Nuskambėjo aktualios muzikologo, vaikiškų dainų ir pasakų autoriaus Vytauto V. Landsbergio mintys. Pasak jo, mūsų tauta patyrė daug traumų: karai, pokaris ir sovietmetis. Tai trukdo žmonėms džiaugtis, jie savo pavydu kitų sėkmę užnuodija.

Svajingi muzikos garsai paįvairino vakaro programą. Grojo pedagogė ir pianistė Angelė Radzevičienė. Choro „Suvalkija“ dainininkai ir jaunieji talentai užkrėtė gera nuotaika ir optimizmu (vadovė – Virginija Junevičienė). Fleitos, kuria grojo Emilija Baščenkaitė (koncertmeisterė – Eglė Čaplinskienė) melodija sujaudino žiūrovų širdis.

Janina Lebskienė

Marijampolė
Almo Matulaičio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija