2015 m. spalio 2 d.    
Nr. 36
(2156)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Aplankė Kryžių kalną ir Palendrius

Pranciškonų vienuolyno kiemelyje
prie šv. Pranciškaus skulptūros
su broliu Mykolu Letkausku (OFM).
Kairėje – kun. Mindaugas Martinaitis

Palendrių benediktinų vienuolyne
kaip su lauktais svečiais bendravo
brolis Grigalius. Kairėje –
kun. Mindaugas Martinaitis

Alksnėniškiai Kryžių kalne
paliko savo intencijomis
atsivežtų kryželių ir rožinių

Alksnėnų (Vilkaviškio r.) kaimo bendruomenės pirmininkės Reginos Petkevičienės ir nuo vasaros šioje parapijoje pradėjusio klebonauti kun. Mindaugo Martinaičio iniciatyva bendruomenės žmonės buvo pakviesti keliauti į Kryžių kalną ir Palendrių benediktinų vienuolyną. Iš namų pajudėti pasiryžo nedidelė grupelė vyresnio amžiaus žmonių, tačiau rugsėjo 18-osios dienos kelionė visus labai praturtino, suartino.

Klebonui kun. M. Martinaičiui vadovaujant kelionę pradėjome rožinio malda. Prie Kryžių kalno esančio pranciškonų (OFM) vienuolyno koplyčioje šv. Mišiose meldėmės kartu su broliais pranciškonais kun. Ramūnu ir kun. Mykolu bei čia noviciatą atliekančiais jaunuoliais. Brolis Mykolas aprodė vienuolyną, supažindino su jo ir pranciškonų istorija, gyvenimu. Po to valandėlę pasivaikščioję Kryžių kalno takeliais alksnėniškiai paliko ir savo intencijomis iš namų atsivežtus kryželius.

Palendrių vienuolyne maloniai sutiko brolis Grigalius, jis įtaigiai papasakojo apie vienuolyną, benediktinų kasdienybę. Vieni įsigijo knygų, kiti – suvenyrų, o visi kartu džiaugėsi paįvairinta rudens diena ir praturtėję žiniomis apie pašvęstojo gyvenimo žmonių misiją, vienuolijų kasdienybę, istoriją.

Birutė Nenėnienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija