2015 m. spalio 16 d.    
Nr. 38
(2158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Įspūdingas savaitgalis parapijos kieme

Savanorių prižiūrimi vaikai
žaidė, piešė, dūko...

Žmonės ypač domėjosi vienuolių ir
dekanato Šeimos centro eksponuojama
literatūra, nuotraukomis, siūlymais

Dalis dekanato šeimos centro savanorių,
rengusių šį bendrystės vakarą

Visiems užteko sočių ir skanių vaišių

VILKAVIŠKIS. Vieną rugsėjo pabaigos šeštadienį Vilkaviškio dekanato šeimos centras pakvietė parapijos bendruomenę ir visus susidomėjusius praleisti vakarą kartu po atviru dangumi – parapijos namų kieme kartu pažiūrėti kino filmą „Adomo obuoliai“ (krikščioniški kino filmai parapijos namų patalpose Šeimos centro savanorių iniciatyva nuo šios vasaros rodomi kiekvieną mėnesį).

Nuo 18 iki 20 valandos buvo skirtas laikas bendrauti. Parapijos katalikiškos organizacijos ant atskirų staliukų išsidėliojo informaciją apie savo veiklą, dalyvavo ir Šventosios šeimos seserų kongregacijos atstovės, skautai. Dekanato šeimos centras pristatė krikščioniškos literatūros bibliotekėlę, „Motinos maldoje“ grupę, ateities planus. Šventosios šeimos seserys pakvietė šeimas ateityje dalyvauti jų rengiamose katechezėse, pralinksmino loterija. Atėjusieji vaišinti arbata, saldumynais ir dešrelėmis bei ledais, kuriuos maloniai renginio dalyviams padovanojo „Medonos mėsa“ ir „Vilkaviškio ledai“ (UAB „Art glacio“).

Dekanato šeimos centro savanoriai ir jiems talkinantys jaunuoliai, pasipuošę skarelėmis su šeimos centro simbolika, nuolat sukiojosi tarp vis gausėjančio žmonių būrio. Savanorių prižiūrimi vaikai dalyvavo atrakcionuose, kreidelėmis piešė ant asfalto. Gausiai susirinkusius žmones ir organizatorius su tokia pirmąkart Vilkaviškyje surengta ir pavykusia vasaros palydėtuvių ir bendravimo diena pasveikino Vilkaviškio vyskupijos Šeimos centro atstovė Diana Pukelienė, atvykusi su savo šeima, bei Vilkaviškio Katedros vikaras kun. Deividas Baumila.

Kitą dieną, sekmadienio vakarą, kunigas Deividas ir šeimos centro savanoriai pakvietė jaunimą ir visus norinčius po atviru dangumi toje pačioje vietoje stebėti Europos krepšinio čempionato varžybų transliaciją iš Prancūzijos. Susirinko labai daug jaunimo, deja, lietumi prapliupęs dangus, baigti žiūrėti lietuvių krepšininkų kovą su ispanais suginė į parapijos patalpas.

Tai buvo įspūdingas atsisveikinimo su vasara savaitgalis. Beje, liepos pabaigoje šeimos centro savanoriai Vilkaviškio vyskupijos šeimoms organizavo įspūdingą išvyką po... kalvotąją Sūduvą, pietinį Vilkaviškio rajono pakraštį – piliakalnius ir bažnyčias.

Birutė Nenėnienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija