2015 m. lapkričio 20 d.    
Nr. 43
(2163)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Dovana „Žiburėliui“ – kėdutė „Meškiukas“

Kun. Arvydas Liepa (dešinėje)
pristatė neįgaliam vaikui
skirtą darbo kėdutę „Meškiukas“

Spalio 9 dieną į Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro kiemą įriedėjo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ autobusiukas. Jį vairavęs direktorius kun. Arvydas Liepa atvežė įstaigai labai reikalingą dovaną – neįgaliam vaikui skirtą darbo kėdutę „Meškiukas“.

Centro direktorius Egidijus Tulickas padėkojo svečiui už paramą neįgaliems vaikams ir pasakojo, kad mokykloje ugdomi ir lavinami labai ypatingi vaikai, todėl ir priemonių, kad ugdymo procesas vyktų sklandžiai, reikia ypatingų.

Kun. A. Liepa pasakojo, kad advento metu „Caritas“ Lietuvoje kiekvienais metais vykdo akciją „Gerumas mus vienija“. Jos metu visi geros valios žmonės kviečiami psdėti savo bendruomenių nariams ir savo parapijos bažnyčioje už auką įsigyti simbolinę „Caritas“ žvakelę. Kun. A. Liepa kalbėjo, kad iš „Gerumo akcijos“ aukų fondo ir yra nupirkta speciali darbo kėdutė „Meškiukas“, kuri kainavo 546 eurus. Kėdutę išpakavus ir apžiūrėjus, kun. A. Liepa pasiūlė direktoriui E. Tulickui bendradarbiavimo galimybę. Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ turi geradarių užsienyje, todėl mokyklai šiuo metu reikalingų  neįgaliųjų vežimėlių ar kitos kompensacinės technikos galėtų paprašyti savo draugų iš Vokietijos ar Danijos. Mokyklos direktorius E. Tulickas pažadėjo vyskupijos karitiečiams pateikti reikalingų priemonių sąrašą, kurioms įsigyti neturi lėšų.

Mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenės narių vardu nuoširdžiai dėkojame Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ ir žmonėms, kurių aukų dėka ypatingi vaikai galės naudotis darbo kėdute „Meškiukas“.

Aušra Adomavičiūtė,
tikybos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija