2015 m. lapkričio 27 d.    
Nr. 44
(2164)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Visiems savas ir reikalingas

Pasveikinti klebono
kan. Jono Paulausko atvyko daug
Gargždų parapijoje dirbusių kunigų

Visiems savas ir reikalingas
kanauninkas Jonas Paulauskas

Jubiliatą sveikino rajono Savivaldybės
atstovai. Kairėje – Klaipėdos rajono
savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas

Kanauninkas Jonas Paulauskas
su grupe parapijiečių

GARGŽDAI. Neįprastai gausiai lapkričio 10 dieną, antradienį, į 12 val. šv. Mišias rinkosi gargždiškiai bei svečiai. Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonui, dekanui, kanauninkui ta diena – 65-asis gimtadienis.

„Tai dėl Jūsų jubiliejinio gimtadienio susirinkome čia, prie Viešpaties altoriaus, džiaugsmingai dėkoti Dievui už Jūsų buvimą su mumis, už Jūsų darbus, pasiaukojimą, kantrybę, už Jūsų gyvenimo dešimtmečius, atiduotus Gargždams. Jus galima vadinti ne tik šios ir kitų bažnyčių statytoju, bet ir mažų ir didelių parapijų dvasios tėvu, – kalbėjo pamoksle kun. Česlovas Degutis. – Per visus kunigystės dešimtmečius Jūs saugote šventas Tautos tradicijas, bažnyčios teises, skelbiate dieviškąją tiesą ir išmintį, amžinus doros pagrindus. Šiandien, visų mylimo klebono, kanauninko gimtadienį, su giliausiu dėkingumu sudedame prie altoriaus tuos 65 gyvenimo metus. Priimk juos, Viešpatie, kaip auką“. Šv. Mišių koncelebracijoje dalyvavo 20 kunigų.

Po šv. Mišių kan. J. Paulauską sveikino ne tik kunigai, bet ir Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas su grupe savivaldybės administracijos darbuotojų, tarybos narių. Gausiai susirinkę pamaldų dalyviai su gėlėmis rankose ėjo prie mikrofono, norėdami išreikšti nuoširdžius sveikinimo, dėkingumo žodžius. Grupė parapijiečių sveikino kanauninką, užrišdami jubiliejinę juostą. Prie mikrofono su nuoširdžiais sveikinimo žodžiais ėjo ir ėjo katalikiškų organizacijų atstovai, grupės bei pavieniai žmonės.

Iškilmingai, skambiai šv. Mišiose giedojo didysis parapijos choras. Tą dieną iš Gargždų bažnyčios šv. Mišios buvo transliuojamos per „Marijos radiją“. Pabaigoje choras, kunigai bei visi pamaldų dalyviai darnia giesme palinkėjo kanauninkui ilgiausių metų.

Kunigystė, o dar klebono, dekano pareigos – darbas be nustatyto darbo grafiko. Gargždų parapijos klebonas kan. J. Paulauskas pasižymi darbštumu, pareigingumu, tolerancija, paslaugumu kiekvienam, gal dėl to ir yra visiems labai savas ir reikalingas.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija