2016 m. sausio 15 d.    
Nr. 2
(2170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Gyvojo Rožinio draugijos maldininkų susitikimas

Įpusėjus Adventui Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos maldininkus. Maldos intencija – kad kiekvienas patirtų gailestingumą Dievo, kuris niekada nepavargsta atleisti visiems. Prieš šv. Mišias buvo rožinio „Kančios slėpinių“ malda.

Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos maldininkai, norėdami išsaugoti dvasingą bendrystę, tobulėti maldoje, plėsti savo akiratį, renkasi kiekvieną mėnesį į šv. Mišias. Naujųjų metų katechezės bus vedamos pagal bažnytinių metų temas, jos bus skirtos Gailestingumo metams. Advento katechezė, kurią vedė Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos dvasios vadas kun. Miroslavas Anuškevičius, buvo skirta Gailestigumo metams: „Palaiminti gailestingieji, jie sulauks gailestingumo“.

Po katechezės špitolės salėje vyko agapė. Jos metu Gyvojo Rožinio draugijos maldininkai dalinosi Gerąja naujiena: pasidalinta patirtais įspūdžiais bei mintimis apie Gailestingumo durų atidarymo iškilmes Vatikane, Šiluvoje bei Panevėžio vyskupijoje, giedotos Advento giesmės. Jų mokė maldos grupės ,,Motinos maldoje“ vadovė Laimutė ir šios grupės dalyvės Salomėja, Stanislava, Irutė, Vlada. Kalbėjo viešnia gydytoja, vienuolė kazimierietė Valerija Mačėnaitė. Savo sakralinę kūrybą skaičiau ir aš, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė. Maldininkėms padovanojau savo prozos knygą „Kely...“

Paskui vyko vaišės. Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos vadovė Vlada Čirvinskienė maldininkams įteikė šv. paveikslėlius „Jėzau, pasitikiu Tavimi!“ Ji palinkėjo: „Kalbėdami rožinio maldą, pasižadėkime žodžiais, darbais ir ypač eidami Šventų Sakramentų, skleisti Kristaus Karalystę bei Gailestingumą savyje ir kituose, o ypač arp tų žmonių, kurie Kristaus Karalystę bei Gailestingumą sąmoningai ar nesąmoningai mėgina ardyti ir griauti. Neškime į savo šeimas, aplinką Gailestingumą, advento ramybę bei artėjančių švenčių – Kūdikėlio Jėzaus gimimo – džiaugsmą ir spindesį“.

Advento susitikime dalyvavo Pasvalio dekanato Gyvojo Rožinio draugijos maldininkai iš Daujėnų, Krinčino, Joniškėlio, Pasvalio, Saločių bei kitų parapijų. Susitikimo dalyviai dėkingi Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonui kun. Albertui Kasperavičiui už suteiktas malones, o ypač kunigui Miroslavui už aukotas šv. Mišias, giliai perteiktas mintis katechezės metu bei nuoširdumą, nuolankumą ir begalinę kantrybę.

Ona Striškienė

Pasvalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija