2016 m. sausio 15 d.    
Nr. 2
(2170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Šiaulių vyskupas Pasvalyje

Gruodžio 20 dieną Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis atvyko į Panevėžio vyskupijos miestą – Pasvalį. Čia Šiaulių ganytojas klausė išpažinčių, aukojo šv. Mišias, pristatė 2016 metų kalendorių „Eucharistijos stebuklai“ ir nuotraukomis iliustruotą leidinį „Evangelija kasdien“. Tikintieji sakė, jog nekantriai laukė Šiaulių vyskupo atvykimo, apie kurį Pasvalio klebonas pranešė prieš savaitę.

Vyskupas priminė tikintiesiems Eucharistijos reikšmę bei Dievo Žodžio svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime. Išsakytos mintys skirtos sustiprinti tikėjimą ir viltį, padėti sąmoningai ruoštis artėjančių Kalėdų šventei. O Pasvalys tikrai jai ruošiasi. Ganytojas išgyrė Pasvalio centrą puošiančią įvairių skulptorių sukurtą prakartėlę, džiuginančią tiek vietinius, tiek atvykusius.

Pamoksle ganytojas šiltai kreipėsi į priekiniuose suoluose sėdinčius vaikus, besiruošiančius Sakramentams; šeimos gyvenimui vadovaujančius sutuoktinius; dvasingumu besirūpinančius tikinčiuosius. Savo mintis iliustruodamas realiais gyvenimiškais pavyzdžiais, Jo Ekscelencija ragino dvasinį gyvenimą įsivaizduoti kaip kopimą į Everesto viršukalnę bei kasdienoje vadovautis paprastos moters žodžiais, sakančiais, kad viskas yra savo vietoje, kai svarbiausias dėmesys skiriamas Dievui.

Pristatydamas naująjį savo nuotraukų kalendrorių „Eucharistijos stebuklai“, vyskupas atskleidė neįtikėtinus, besąlygišką Dievo meilę liudijančius dalykus, įvykusius šv. Mišių metu įvairiose pasaulio vietose. Tai – išsiliejusio kraujo išpieštas Nukryžiuotojo paveikslas, iki šiol matomas peršvietus medžiagą ultravioletiniais spinduliais; konsekruota Ostija, virtusi tikru Kūno gabalėliu, kurio kraujo grupė ta pati kaip Kristaus laikais gyvenusių izraelitų. Tai – daugelio mokslininkų tyrinėti ir iki šiol mokslo nepaaiškinti įvykiai, vadinami stebuklu bei akivaizdžiu Dievo buvimo mūsų realybėje įrodymu. Šių įvykių liudijimai užfiksuoti trylikoje kalendoriaus nuotraukų. Svarbiausia, anot Ekscelencijos, kad lygiai toks pat stebuklas vyksta kiekvieną kartą ant altoriaus kunigui aukojant šv. Mišių auką. Jis matomas širdies akimis.

Kalbėdamas apie Evangeliją, vyskupas priminė, kaip svarbu Dievo Žodį skaityti kasdien ir stengtis juo gyventi. Dievas dažnai kalba tyliai ir negirdime Jo mums sakomų žodžių, kuriuos užgožia televizija, internetas bei kitoks triukšmas. Todėl kiekvieną dieną svarbu rasti laiko tylai, nusiraminimui, įsigilinimui. Šventosios Žemės iliustracijos padeda labiau įsimąstyti į tai, kas perskaityta. Stipriai ir prasmingai nuskambėjo Šiaulių vyskupo mintis, kad atversta „Evangelija kasdien“ negali būti užverta. Ji teikia dvasinio peno, kurio mums reikia nuolat.

Naujuosius kalendorius, leidinį „Evangelija kasdien“, netgi firminius Šiaulių vyskupijos šokoladus su vilties ir ramybės angelų atvaizdais pasvaliečiai galėjo įsigyti, sutikti ir palydėti nuoširdžiomis šypsenomis.

Pagal siauliuvyskupija.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija