2016 m. kovo 18 d.    
Nr. 11
(2179)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Kauniečiai miesto gatvėse išraižė Lietuvos vardą

Neįprastą Lietuvos Nepriklausomybės
dienos paminėjimą organizavo
Kauno Senamiesčio bendruomenė

Kauniečiai Kovo 11-ąją ėjo
maršrutu, kurį nubrėžus žemėlapyje
gauname užrašą „Lietuva“

Kovo 11-osios rytą nemenkas būrys kauniečių susitiko kiek neįprastam tikslui – dalyvauti Nepriklausomybės dienos proga inicijuotose eitynėse. Nešini trispalvėmis ir gėlėmis, šventiškai nusiteikę akcijos dalyviai ėjo Kauno gatvėmis 6 kilometrus besidriekiančia trasa, kuri atitinka Lietuvos vardo užrašymą. Originalumas tas, kad vaikštant specialiu maršrutu Laisvės alėja, gretimomis gatvelėmis ir kiemais žemėlapyje nubrėžtas užrašas „Lietuva“. Tai ypač gražiai atrodo mobiliosiose programėlėse, fiksuojančiose nueitą trasą.

„Mus įkvėpė Kopenhagoje panašų bėgimą atlikęs lietuvis Aidas Jarušaitis. Jo iniciatyva parodė, kad savo meilę Tėvynei galima išreikšti įvairiausiais būdais. Nusprendėme, kad būtų įdomu atlikti panašų žygį ir lietuviškiausiame mieste – Kaune“, – kalbėjo viena iš akcijos organizatorių, miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Šventiška eisena driekėsi nuo Ožeškienės gatvės iki Laisvės alėjos pradžios, vinguriuodama miesto aikštėmis ir kiemais. „Sudėlioti maršrutą buvo nemenkas iššūkis, ypač miesto centre ir senojoje jo dalyje, kur gatvės išsidėsčiusios itin nevienodai, bet mums pavyko. Šios eisenos metu ne tik išrašėme Lietuvos vardą, bet kartu aplankėme mūsų šalies raidai svarbius objektus: paminklus Vytautui Didžiajam bei Romui Kalantai, Laisvės statulą, Romuvos kino teatrą ir kitus“, – teigė eisenos iniciatorius Mantas Mikulevičius. Trasą miesto žemėlapyje sudarė jo dukra, 15-metė KTU Inžinerijos licėjaus moksleivė Saulė Mikulevičiūtė. Kauno Senamiesčio ir Centro bendruomenė džiaugėsi nauja tradicija, eisenos metu susipažinti su prieškario Lietuvos architektūra, atrasti naujas miesto vietas, sužinoti jų istoriją“, – džiaugėsi bendruomenės pirmininkas Martynas Ubartas.

Eisenos viduryje, priėjus Laisvės paminklą, buvo padėta gėlių, skirtų nepriklausomos Lietuvos kūrėjams. Paskutiniame trasos taške sustoję kauniečiai eiseną apvainikavo džiaugsmingu šūksniu „Lietuva!, Lietuva! Lietuva!“

Renginio metu daugelis dalyvių naudojosi judėjimą fiksuojančiomis programėlėmis, vėliau pasidalindami rezultatu socialiniuose tinkluose su žyma #Lietuvosvardas ar #kovo11.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija