2016 m. balandžio 1 d.    
Nr. 13
(2181)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Verbų sekmadienis kitaip

Biržų Kaštonų pagrindinės mokyklos 5 a
klasės mokiniai giesmininkai su auklėtoja
bei muzikos mokytoja Rasa Stanulevičiene

Pažadas visada mylėti Jėzų,
kuris už mus kentėjo

Biržai. Krikščioniškajame pasaulyje Verbų sekmadieniu prasideda Didžioji Kančios savaitė. Tai – ypatingas Gavėnios laikas prieš Šv. Velykas. Jėzų, įžengusį į Jeruzalę Kančios sekmadienį, pasitiko minia, po kojomis klojo palmių šakeles. Mūsų dienomis tą įvykį prisimename dalyvaudami Verbų procesijoje. Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Verbų sekmadienis šiemet buvo išskirtinis. Vaikų šv. Mišios buvo kitokios: jose gausiai dalyvavo tikintieji ir Pirmajai Šv. Komunijai besiruošiantys vaikai. Šventinę nuotaiką ypač kėlė Mišių liturgiją nuskaidrinę vaikų giesmininkų balsai. Giedojo jungtinis Biržų Kaštonų pagrindinės mokyklos ir Germaniškio mokyklos-daugiafunkcio centro mokinių choras, vadovaujamas šių mokyklų muzikos mokytojos Rasos Stanulevičienės. Tai kun. Ernesto Želvio sukoordinuotas projektas, debiutavęs Biržų bažnyčioje.

Tikimasi panašių sekmadienių ir daugiau – vaikai noriai atsiliepia į kvietimą dalyvauti Bažnyčios gyvenime. Smagu matyti jų gražius ketinimus ir mokytojų pagalbą. Po šv. Mišių sutikti žmonės džiaugėsi, kad bažnyčioje vyksta pokyčiai, kuomet į juos įsijungia vis daugiau jaunų žmonių. Kunigų, mokytojų ir vaikų bei jaunuolių bendromis pastangomis stengiamasi atnaujinti Bažnyčios gyvenimą, kad ten rastų savo vietą kiekvienas, ieškantis ar jau suradęs save ir Dievą.

Kunigai džiaugiasi vaikų entuziazmu, mokyklų bendradarbiavimu su Bažnyčia, taip dėdami viltis į būsimąsias kartas, kurioms Dievas irgi nebus svetimas. Kunigo Ernesto ir šių mokyklų draugystė jau turi tvirtus pamatus! Po šventės jaunieji jos dalyviai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis, pamaloninti susirinkusiųjų aplodismentais.

Kad dalyvautum Kristaus gyvenime, reikia būti dalyvavusiam Jo Kryžiuje. Tuo remiasi visa Didžioji savaitė, visas Bažnyčios ir kiekvieno krikščionio gyvenimas.

Sandra Balodytė,
parapijos referentė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija