2016 m. balandžio 15 d.    
Nr. 15
(2183)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Senelių namuose skambėjo dainos

Prie bendro Atvelykio stalo „Smiltelėje“

Koncertas globos namuose „Smiltelė“

2013-ųjų spalį Balbieriškio seniūnijoje, Žagarių kaime duris atvėrė senelių namai „Smiltelė“, vadovaujami charizmatiškų jaunų žmonių Kosto Aleksandravičiaus ir Linos Kariniauskienės. „Smiltelėje“ gyvena 25 senjorai iš visos Lietuvos. Patalpos šiuolaikiškai įrengtos, viduje ir išorėje ideali švara bei tvarka. Štai kaunietė Birutė Kreivėnienė gyvena čia kartu su vyru. „Užauginome tris vaikus. Visi dirba, tačiau dažnai mus aplanko. O čia mums šilta visomis prasmėmis. Jokio nuoskaudos šešėlio. Dieve, duok visiems tokios malonios aplinkos, puikios priežiūros senatvėje“, – atsidūsta ponia Birutė. Jai pritaria ir vieniša Elena Dalangauskaitė nuo Kėdainių bei kiti kalbintieji.

„Mūsų namus ypač pamėgo švietimo darbuotojai. Gyvename kaip darni šeima“, – šypsosi ponas Kostas.

Kultūrinių renginių organizatorius „Vidupio“ bendruomenės pirmininkas Alfonsas Vitkauskas savo gimtajame krašte sukūrė įspūdingą Atvelykio šventę senoliams.

Koncerto vedėja Rūta Žvaliauskaitė pristato „Vidupio“ bendruomenės ansamblį, vadovaujamą alytiškės Birutės Žėkienės. Skambios liaudies dainos tarsi sugrąžina visus į jaunystę, o „Vidupio“ himnas, parašytas pagal Alytaus rajono pedagogės Albinos Sviderskienės žodžius, paliečia pačias jautriausias kraštiečių širdžių stygas. „Šis kampelis man širdžiai brangus, / padabintas kalneliais ir kloniais. / Mėlyniausias man šičia dangus. / mano kaimas – gimtieji Žiūronys“.

„Vidupį“ keičia Alytaus bendruomenės centro ansamblis „Šlamutis“, neseniai susikūrusi kapela. Ponia Birutė kviečia dainuoti ir klausytojus, į koncertą atvykusius kraštiečius.

„Žmogaus širdyje visada lieka šviesu nuo sąlyčio su muzika ir daina. Tegul dar ilgai skambės jūsų nerimo ir gėrio lašai, surinkti iš liaudies dainų skrynelės ir dovanojami kitiems“, – atlikėjams dėkojo Alfonsas. O ponas Kostas prie padėkos žodžių pridėjo suvenyrų ir pakvietė visus prie puodelio kavos, čia ir vėl suskambo liaudies daina.

Bronislava Tamulynienė

Prienų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija