2016 m. balandžio 22 d.    
Nr. 16
(2184)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Karitiečių rekolekcijos

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Grupė rekolekcijų dalyvių
su kunigais prie istorinės
Rietavo Šv. arkangelo
Mykolo bažnyčios

Muziejaus direktorius
Vytautas Rutkauskas
supažindina su muziejaus
eksponatais ir jų istorija

Rekolekcijų šv. Mišios (iš kairės):
kun. Antanas Gutkauskas ir Rekolekcijų
vadovas Andrius Vaitkevičius

Balandžio 16-ąją, šeštadienį, Rietavo parapijos namuose įvyko Telšių vyskupijos „Caritas“ savanorių rekolekcijos. Renginys buvo skirtas Dievo Gailestingumo metams. Siekta labiau atkreipti dėmesį į vargingai gyvenančių žmonių dalią, efektyviau plėsti visapusišką „Caritas“ pagalbą. Rekolekcijose gausiai dalyvavo garbingai karitatyvinei veiklai pasišventę moterys ir vyrai. Jas vedė Telšių vyskupijos Šeimos centro, esančio Klaipėdoje, vadovas, Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės, bažnyčios rezidentas relig. m. mgr. teol. dr. Andrius Vaitkevičius. Po registracijos 10 val. prasidėjo konferencija. Visos dienos programą organizavo šių rekolekcijų vadovas Telšių vyskupijos „Caritas“ direktorius, Rietavo Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Antanas Gutkauskas. Jam talkino jo pavaduotoja Regina Balčiūnienė, „Caritas“ buhalterė Aušra Gadeikienė bei kitos Rietavo karitietės. Nors konferencija su neilgomis kavos pertraukėlėmis tęsėsi apie pusketvirtos valandos, bet ji niekam nepabodo, nes ją vedęs kun. A. Vaitkevičius turėjo, ką pasakyti: sklandus jo pokalbis su konferencijos dalyviais, įvairių užduočių pateikimas, įgytų psichologinių bei religinių žinių gausa, gebėjimas įraukti į konferencijos darbą jos dalyvius visiems labai patiko. Ypač sudomino santykio tarp psichologijos ir dvasinio gyvenimo suvokimas.

Karitiečiai turėjo progą susipažinti su Rietavo parapijos senelių globos namais. Tai – ne šiaip sau koks pastatas, o ištaigingi rūmai. Pasak pačių senelių, gyvendami tokiuose „palociose“ jie turi visas sąlygas ilsėtis, gydytis, praleisti laisvalaikį, sočiai maitintis, gauti medicininę priežiūrą. Šių senelių globos namų gyventojai yra dėkingi klebonui kun. A. Gutkauskui, kurio dėka čia gyvena.

Po konferencijos ir pietų susipažinta su nuolat augančiu ir gražėjančiu Rietavo miestu, o pati didžiausia tos dienos dovana – ekskursijos po gražiai renovuotą Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią ir Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejų.

Su Rietavo bažnyčios istorija supažindino klebonas kun. A. Gutkauskas, o su muziejaus ekspozicija – Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytautas Rutkauskas. Tai, ką pamatė ir išgirdo iš šio muziejaus įkūrėjo, dabar jau jo direktoriaus, rekolekcijų dalyvius net nustebino – čia labai gausi ir įvairi ekspozicija. Svarbiausia, kad, apsilankęs šiame unikaliame muziejuje, suvoki, jog anuomet Rietavą valdę Oginskiai nebuvo kokie nors tironai, o kultūros ir šviesos nešėjai ne tik Žemaitijoje, bet ir visoje Lietuvoje bei už jos ribų. Muziejaus direktorius V. Rutkauskas – nuostabus ir pasišventęs muziejininkas, gyvenantis anų laikų dvasia ir gebantis sudominti visus, kurie šiame muziejuje apsilanko.

Pasibaigus užsiėmimams, vakare Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyko rekolekcijos, buvo aukojamos šv. Mišios. Jas kartu su klebonu kun. A. Gutkausku aukojo rekolekcijų vadovas kun. A. Vaitkevičius.

Po pamaldų karitiečiai išvyko į savąsias parapijas toliau tęsti karitatyvinę veiklą.

Rietavas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija