2016 m. gegužės 6 d.    
Nr. 18
(2186)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Savaitgalį Vilniuje vyks Nacionalinis gailestingumo kongresas

„Italijos balso“ nugalėtoja
vienuolė sesuo Kristina Skučia

Vilniuje gegužės 6–8 dienomis vyks Nacionalinis gailestingumo kongresas, didžiausias popiežiaus Pranciškaus paskelbto Gailestingumo jubiliejaus renginys Lietuvoje. Renginyje laukiami vilniečiai, miesto svečiai, tikintieji iš visos Lietuvos ir užsienio lietuviai. Susirinkusiems sekmadienio šv. Mišias aukos popiežiaus legatas kardinolas Pietro Parolin. Šeštadienį koncerte dalyvaus pasaulį pakerėjusi sesuo Kristina Skučia (Cristina Scuccia), „Italijos balso“ nugalėtoja.

Penktadienio vakarą kongreso dalyviai galės praleisti pagal skonį ir nusiteikimą: dalyviams siūlomi septyni vakaro pasirinkimai nuo koncertų ir kitų muzikinių pramogų iki spektaklių ar piligriminio žygio po Vilnių. Iš toliau atvykusius dalyvius po savo stogu svetingai priims vilniečių šeimos. Penktadienio naktį bus galimybė užsukti į Dievo Gailestingumo šventovę, atvirą visą parą.


Pirmajai Europoje rašytinei ATR Konstitucijai — 225 metai

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose paminėtos 225-osios 1791 metų Gegužės trečiosios Konstitucijos metinės. Jos priėmimo aplinkybes, reikšmę Lietuvos ir Lenkijos santykiams bei įstatymų leidybai aptarė abiejų šalių politikai, istorikai ir teisininkai. Kaip sakė Lietuvos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, nepaisant to, kad Lietuvos teisės Konstitucijoje nebuvo pilnai užtikrintos, didelė dalis Lietuvos atstovų ėjo į kompromisą, nes priimti konstituciją, taip stiprinant valstybę, buvo svarbiau nei tęsti tarpusavio ginčus. Lenkijos Senato pirmininko pavaduotoja Marija Koc pabrėžė, kad Gegužės trečiosios Konstitucija yra vienas svarbiausių dalykų lenkų ir lietuvių tautų kolektyvinėje atmintyje, nes ji buvo sukurta kaip didysis pasiekimas, suvienijęs abi tautas vienoje valstybėje, Abiejų Tautų Respublikoje (ATR).


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija