2016 m. gegužės 20 d.    
Nr. 20
(2188)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Specialistai tikrins maldos namus

Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos specialistai telkia jėgas – kartu tikrins šventoves, kad šios būtų apsaugotos nuo gaisro grėsmės ir jose būtų saugu tikintiesiems.

Per kelerius pastaruosius metus įsiplieskusi ugnis nuniokojo ne vienus maldos namus. Dažniausia gaisrų priežastis – netvarkingai įrengta elektros instaliacija ar įvykę gedimai jose.

„Mūsų šalyje daug šventovių. Nors laikas joms gailestingas, tačiau gaisrai – ne. Norėdami, kad jos būtų apsaugotos nuo gaisrų, tikrinsime elektros instaliaciją, vertinsime, ar ji tinkamai įrengta ir yra saugi, ar nekyla grėsmė aplinkai bei žmonėms“, – teigė Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos viršininkas Jurgis Dumbrava. Jis pažymėjo, kad VEI specialistai taip pat tikrins ir šildymo sistemos įrenginius bei rekomenduos, kokių priemonių imtis, kad šildymas būtų efektyvus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai įvertins maldos namų priešgaisrinę būklę – patikrins, ar evakuacijos keliai ir išėjimai laisvi ir parengti žmonėms evakuoti bet kuriuo paros metu, ar techniškai tvarkingi apsaugos nuo žaibo įrenginiai, gaisro aptikimo ir signalizavimo sistemos, gesinimo priemonės, ar vykdoma šios įrangos techninė priežiūra, ar maldos namų darbuotojai instruktuojami ir mokomi priešgaisrinės saugos klausimais. Patikrinimus atliekantys specialistai pamokys atsakingus maldos namų darbuotojus saugaus elgesio taisyklių, siekiant nesukelti gaisro, ir kaip elgtis jam kilus.

Per šiuos metus abiejų institucijų specialistai numatę kartu patikrinti 62 maldos namus. Iš jų 29 yra medinės architektūros statiniai – bažnyčios, koplyčios ir cerkvės. Kadangi tik energetikos ir priešgaisrinės apsaugos specialistai yra kompetentingi atsakyti, ar šventovės yra apsaugotos nuo gaisro pavojaus, tikimasi, kad šie patikrinimai turės naudos siekiant, kad maldos namų sienose būtų kuo mažiau liepsnų „žaizdų“, rašoma pranešime.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija