2016 m. birželio 3 d.    
Nr. 22
(2190)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Šiaulių vyskupijoje

Kelmės dekanate

Brangi dovana – Šv. Jono Pauliaus II relikvija

Delegacija iš Lenkijos Miastko
miesto, atvežusi šv. Jono Pauliaus II
relikviją. Trečias iš dešinės –
klebonas kun. Rimantas Žaromskis

TYTUVĖNAI. Čia viešėjo mokinių ir juos lydėjusių suaugusiųjų žmonių delegacija iš Lenkijos Miastko miesto. Devintinių sekmadienį miesto Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės, bažnyčioje vykusiose šv. Mišiose melstasi ne tik už pašauktuosius į amžinybę, įprastomis tai dienai intencijomis, šventinami atsinešti žolynai, bet prašoma Dievo palaimos ir Švč. Mergelės Marijos globos geradariams iš Miastko. Trys vyrai – Miastko burmistras Romanas Ramionas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Konradas Remelskis ir Šv. popiežiaus Jono Pauliaus II gimnazijos direktorius Kazimieras Kovalevskis – Tytuvėnų bažnyčiai atvežė brangią dovaną – šv. popiežiaus Jono Pauliaus II relikviją – į specialią kapsulę įdėtą kraujo lašą – bei Krokuvos arkivyskupo kardinolo Stanislavo Dzivišo pasirašytą relikvijos autentiškumo dokumentą.


Šiaulių vyskupijoje

Joniškio dekanate

Dievo Tarnaitės Baboros Žagarietės minėjimas

ŽAGARĖ. Gegužės 25-oji – Dievo Tarnaitės Baboros Žagarietės minėjimo diena. Nors buvo darbo diena,trečiadienis, į senąją Žagarės bažnyčią sunkiai tilpo visi tikintieji, suvažiavę bene iš visos Šiaulių vyskupijos. Tradiciškai giesmes apie Barborą giedojo Joniškio A. Raudonikio meno mokyklos Žagarės filialo sakralinės muzikos ansamblis, vadovaujamas Irenos Stripinienės. Į iškilmes atvyko Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Jo Ekscelencija niekada nepraleidžia Dievo Tarnaitei Barborai Žagarietei skirtų švenčių. Dalyvavo net 17 Šiaulių vyskupijos kunigų: iš Tytuvėnų, Joniškio, Šiaulių Katedros, Lygumų, Skaistgirio, Kriukų, Baisogalos, Pakruojo, Liolių, Rozalimo, Klovainių, Radviliškio, Šaukėnų, Kairių ir kitų parapijų. Kai kurios parapijos gana toli nuo Žagarės. Iš tiesų pamaldumas Žagarės mergelei paplitęs visoje Šiaulių vyskupijoje ir už jos ribų. Šiaulių vyskupijos parapijų bažnyčiose kabo Barboros Žagarietės portretai. Nekantriai laukiama jos paskelbimo palaimintąja.


Vilniaus arkivyskupijoje

Šalčininkų dekanate

Šv. Jono Pauliaus II, Šv. Faustinos ir pal. kun. Mykolo Sopočkos relikvijos

Kun. Daniel Narkun pasitinka relikvijas

ŠALČININKAI. Gegužės viduryje Šv. apaštalo Petro parapijos atstovai nuvyko į Lenkiją perimti Šv. Jono Pauliaus II ir Šv. Faustinos relikvijas iš Krokuvos arkivyskupo kardinolo Stanislavo Dzivišo (Stanisław Dziwisz). Susitikime su kardinolu dalyvavo Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapijos klebonas mons. Vaclav Volodkovič, vikaras kun. Daniel Narkun, Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, Savivaldybės tarybos narys Tadeuš Romanovski.

„Šventojo Jono Pauliaus II ir šventosios Faustinos relikvijos – didžiulė dovana Šalčininkams, parapijai, dekanatui ir visai Lietuvai. Tokių relikvijų neturi nė viena Lietuvos bažnyčia. Relikvijos reiškia labai daug, tačiau šalčininkiečiai turi įsisąmoninti, kas pas mus atvyko. Ir šventasis Jonas Paulius II, ir šventoji Faustina per stiprų ryšį su Jėzumi pažino gailestingumą ir vėl ateina į mūsų širdis ypatingu laikotarpiu – Dievo gailestingumo metais. Tai – svarbus Dievo ženklas, kad turime atsinaujinti per tikėjimą. Reikia pripažinti, kad Šventosios Faustinos relikvija – Dievo duota staigmena. Kai nuvykome parsivežti šventojo Jono Pauliaus II relikvijos, audiencijos metu kardinolas Stanislavas Dzivišas nusprendė, kad saugomos šv. Faustinos relikvijos tiesiog neatsiejamos nuo šv. Jono Pauliaus II relikvijų ir turi pasiekti Šalčininkų parapiją kartu, – su didžiuliu džiaugsmu sakė Šalčininkų vikaras kun. D. Narkun. – Ne paslaptis, kad Šalčininkuose tikintieji su didele viltimi laukia naujosios bažnyčios statybų. Gali būti, kad ji bus pavadinta šv. Faustinos garbei“, – teigė kun. D. Narkun.


Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Viešpats ėjo per miestą. Ar laukėme Jo?

Kun. Ernestas Želvys
paveda Dievui Pirmajai
Komunijai paruoštus vaikus

BIRŽAI. Sekmadienį Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia kartu su visa Lietuva iškilmingai minėjo Dievo Kūno ir Kraujo šventę – Devintines. Ši dar viduramžiais pradėta švęsti Dievo buvimo su žmonėmis šventė šį kartą Bažnyčios bendruomenei buvo ypatinga, nes Šv. Komuniją pirmą kartą priėmė 33 bažnyčios vikaro kun. Ernesto Želvio ruošti vaikai. Jų įvedimu į bažnyčią prasidėjo šventadienio iškilmė. Žvelgiant į rimtus, susikaupusius mažųjų krikščionių veidus, į šalia jų ne mažiau besijaudinančius šventiškai pasipuošusius tėvus, norėjosi tikėti, kad Dievas ir Jo malonė šiuos jaunus žmones lydės per visus jų gyvenimo metus. Svarbiausia, kad prisiminę tėvų ir kunigų pamokas ir pastangas atvesti juos iki šios dienos, vaikai neapleistų maldos ir bažnyčios, o savo gyvenimą patikėtų Dievui. Ypač jautri akimirka – kunigo Ernesto ir tėvų palaiminimas, atiduodant šiuos vaikus į Viešpaties rankas su meile, švelnumu, o ne viena mama ar tėtis – ir su ašara akyse. Vėliau, šv. Mišių aukoje, klebonas kun. Algis Neverauskas, kreipdamasis į tėvus sakė: „Palaiminote savo vaikus šiandien, laiminkite juos kiekvieną dieną. Laiminkite savo sutuoktinį, artimuosius, išlydėdami juos į darbą, mokyklą, darželį ar kelionę. Darydami Kryžiaus ženklą ant jų kaktos, jūs prašote Dievo pasirūpinti tuo žmogumi, kuris jums brangus“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija