2016 m. birželio 3 d.    
Nr. 22
(2190)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Šalčininkų dekanate

Šv. Jono Pauliaus II, Šv. Faustinos ir pal. kun. Mykolo Sopočkos relikvijos

Kun. Daniel Narkun pasitinka relikvijas

ŠALČININKAI. Gegužės viduryje Šv. apaštalo Petro parapijos atstovai nuvyko į Lenkiją perimti Šv. Jono Pauliaus II ir Šv. Faustinos relikvijas iš Krokuvos arkivyskupo kardinolo Stanislavo Dzivišo (Stanisław Dziwisz). Susitikime su kardinolu dalyvavo Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapijos klebonas mons. Vaclav Volodkovič, vikaras kun. Daniel Narkun, Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, Savivaldybės tarybos narys Tadeuš Romanovski.

„Šventojo Jono Pauliaus II ir šventosios Faustinos relikvijos – didžiulė dovana Šalčininkams, parapijai, dekanatui ir visai Lietuvai. Tokių relikvijų neturi nė viena Lietuvos bažnyčia. Relikvijos reiškia labai daug, tačiau šalčininkiečiai turi įsisąmoninti, kas pas mus atvyko. Ir šventasis Jonas Paulius II, ir šventoji Faustina per stiprų ryšį su Jėzumi pažino gailestingumą ir vėl ateina į mūsų širdis ypatingu laikotarpiu – Dievo gailestingumo metais. Tai – svarbus Dievo ženklas, kad turime atsinaujinti per tikėjimą. Reikia pripažinti, kad Šventosios Faustinos relikvija – Dievo duota staigmena. Kai nuvykome parsivežti šventojo Jono Pauliaus II relikvijos, audiencijos metu kardinolas Stanislavas Dzivišas nusprendė, kad saugomos šv. Faustinos relikvijos tiesiog neatsiejamos nuo šv. Jono Pauliaus II relikvijų ir turi pasiekti Šalčininkų parapiją kartu, – su didžiuliu džiaugsmu sakė Šalčininkų vikaras kun. D. Narkun. – Ne paslaptis, kad Šalčininkuose tikintieji su didele viltimi laukia naujosios bažnyčios statybų. Gali būti, kad ji bus pavadinta šv. Faustinos garbei“, – teigė kun. D. Narkun.

Apie ypatingą kard. S. Dzivišo požiūrį į Šalčininkus sakė Šalčininkų rajono meras Zdzislavas Palevičius: „Buvome priimti kardinolo be galo šiltai ir širdingai. Nustebome išgirdę, kad kardinolas žino apie tai, kas dedasi Šalčininkuose. Tai, kad buvome pagerbti tokiu susitikimu ir tokia dovana – relikvija, – yra didžiulis įvykis, svarbus visam rajonui“.

Gegužės 29 dieną Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapija išgyveno ypatingą įvykį – Popiežiaus Jono Pauliaus II universiteto profesorius kun. Andžej Vitko ir Šalčininkų vikaras kun. D. Narkun iškilmingų šv. Mišių metu atliko šv. Jono Pauliaus II, šv. Faustinos ir Palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos relikvijų priėmimo vietos bažnyčiai ceremoniją.

Bažnyčios dvasininkams relikvijas įteikė Šalčininkų rajono savivaldybės meras Z. Palevič, Savivaldybės tarybos narys T. Romanovski, Šalčininkų seniūnijos seniūnas Gžegož Jurgo.

Šv. Jono Pauliaus II bei šv. Faustinos relikvijas Šalčininkams perdavė Krokuvos arkivyskupas, ilgametis popiežiaus Jono Pauliaus II sekretorius kardinolas S. Dzivišas. Palaimintojo kun. Mykolo Sopočkos relikvijos atvežtos į Šalčininkus iš Balstogės.

Priimdamas relikvijas kun. prof. A. Vitko prisiminė šv. Jono Pauliaus, šv. Faustinos bei palaimintojo kun. Mykolo Sopočkos asmenybes, pabrėžė jų tikėjimą ir maldas bei ryšį su Vilniaus kraštu. „Priimame didelę atsakomybę už šv. Jono Pauliaus II, šv. Faustinos ir Palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos relikvijas. Kilnumas yra mums iššūkis ir užduotis“, – kalbėjo jis.

Kun. D. Narkun, kurio iniciatyvos dėka relikvijos pasiekė Šalčininkus, nurodė tikintiesiems, kad „relikvija būtų nuolatinė pamoka ir keistų gyvenimą į gera“. Tikintieji atidavė garbę relikvijoms, pabučiuodami Jas, sukalbėdami Dievo Gailestingumo vainikėlį, o vėliau dalyvaudami Devintinių procesijoje.

Irena Kolosovska

Salcininkai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija